În imaginile surprinse de oamenii speriați se vede cum un șofer a fost la un pas de o tragedie când podul pe care se afla a fost luat de apele învolburate.

Furtuni devastatoare în Slovenia. Oamenii au fost salvați cu elicopterul

Un bărbat care a vrut să treacă cu ATV-ul pe sub un pod nu a mai reușit să ajungă pe cealaltă parte. Drumul era inundat, iar acesta a fost propulsat de pe vehicul direct în apă.

Potopul a intrat în casele oamenilor distrugând tot ce aveau mai de preț. Proporțiile dezastrului se văd cel mai bine de la înălțime. Peste patru mii de oameni au fost evacuați din locuințele lor. Mai multe poduri au fost distruse iar peste 16 mii de locuințe au rămas fără curent electric. Trei persoane și au pierdut viața.

24 de ore de ploi abundente au făcut prăpăd în mai multe orașe din Slovenia. Prim-ministrul țării le-a cerut oamenilor să nu iasă din case. Autoritățile de acolo spun că sunt cele mai grave fenomene meteo care au lovit Slovenia vreodată.

Citește și: VIDEO- Dezastru în Alaska: Mai multe locuințe s-au prăbușit, după ce apa a erodat malurile

Conform meteorologilor, cantitățile de apă au depășit chiar și 200 de litri pe metrul pătrat, iar fenomenele extreme s-au mutat apoi în Slovacia, Croația și Austria.

Și în aceste țări vremea a fost nemiloasă. Meteorologii spun că furtunile care au lovit aceste state urmează să ajungă și în țara noastră.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Vorbim de acest aer mai rece dar și mai umed din zona Mediteranei care dislocuie masa de aer caldă preexistentă nord africană și așa se întâmplă. Putem avea aceste manifestări mai violente ale vremii. În unele locuri poate să plouă mai mult, poate să fie și factorul geografic care ajută ascendența aerului așa cum s-a întâmplat probabil în Slovenia, unde am avut cantități mari de apă”, spun meteorologii.

Iar după furtuni, vor urma câteva zile cu temperaturi mai scăzute.

„Vom avea chiar zile, de exemplu, în interiorul arcului Carpatic chiar și în nordul extrem al țării unde vor fi intervale cu vreme răcoroasă, adică maxim, undeva sub 25 de grade. De asemenea, vom avea câteva nopți în care temperaturile vor fi sub norme, undeva chiar minime pe la 10-12 grade, cu 14-15 grade și în zona Capitalei”.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

De altfel, meteorologii au emis un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată care vizează județele Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș Severin, Mehedinți Dolj Gorj.

Și în zona de munte a județului Vâlcea și Alba se anunță ploi însoțite de tunete și fulgere, vijelii puternice și grindină. Izolat se vor acumula cantități de apă de peste 80 de litri pe metrul pătrat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si