Înaltul ierarh, în vârstă de 90 de ani, are o pneumonie severă iar medicii se tem că trupul său nu poate duce lupta cu boala necruțătoare.

Arhiepiscopul slujea la Mănăstirea Sfântul Ioan din Suceava, județul cu cele mai multe cazuri de infectare din țară. În urma anchetei medicilor de la DSP, locașul de cult a fost băgat în carantină.

Citeste si: Angajat al Penitenciarului Jilava, confirmat cu coronavirus

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

”Trăim zile grele de încercare a credinței noastre, de cercetare a lui Dumnezeu, certandu-ne cu această boală: Coronavirus”- Este ultima predica pe care Inaltpreasfintitul Pimen a tinut-o inainte sa fie rapus de coronavirus. Singur in biserica, inaltul paroh, in varsta de 90 de ani, i-a indemnat pe credinciosi sa asculte de autoritati ca de Dumnezeu. A inteles necesitatea slujbelor fara public si distantarii sociale si ne-a asigurat ca, impreuna, vom trece peste aceasta incercare.

”Pentru a preîntâmpina îmbolnăvirea noastră cu acest microb- coronavirus- trebuie să stăm departe unii de alții fizic, nu și sufletește. Trebuie să stăm în casele noastre. Iată că Bisericile sunt pentru slujbe, dar numai pentru preoți și slujitorii ei”, spunea IPS Pimen.

Citeste si: Numărul persoanelor confirmate cu coronavirus la fabrica de produse medicale din judeţul Sibiu a ajuns la 22

Arhiepiscopul Sucevei a cazut, insa, la pat. Luni dimineata a inceput brusc sa ii fie extrem de rau, iar seara, un elicopter SMURD din Iasi, care ducea un pacient aflat in stare grava la institutul Matei Bals din Capitala, l-a luat din Suceava si pe inaltul ierarh. Personalul medical, format din 2 medici si 2 asistenti de la SMURD Iasi, a purtat echipamente speciale de protectie. Pacientii au ajuns in siguranta la Bucuresti, in miez de noapte.


Inaltpreasfintitul Pimen a fost diagnosticat la Matei Bals cu o pneumonie iar medicii se tem ca trupul sau vulnerabil nu va putea tine piept bolii.

Citeste si: Dani Mocanu n-a ținut cont de pandemie. Cum și-a umilit rivalii

O ancheta epidemiologica a inceput la Manastirea Sfantul Ioan din Suceava- acolo unde slujeste si locuieste Inaltpreasfintitul Pimen. Medicii de la Directia de Sanatate Publica au ajuns astazi in control si vor sa afle de la cine ar fi putut lua inaltul prelat virusul nou. Mai ales ca- niciuna dintre cele 20 de persoane din manastire nu ar fi fost confirmata pozitiv.

Specialistii sustin ca infectiile in randul fetelor bisericesti erau de asteptat in Suceava, pentru ca este judetul unde au fost confirmate cu coronavirus aproximativ un sfert din totalul cazurilor pe tara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si