Este a doua zi a armistitului în baza unui acord între Israel şi Hamas. După ce ieri, 13 femei și copii s-au întors acasă, astăzi, alți paisprezece ostatici ţinuţi în Fâşia Gaza urmează să fie eliberaţi. Între timp, cei mai norocoși, își strâng deja rudele și pe cei dragi în brațe după săptămâni întregi de infern, a transmis Silvia Ioniță.

Armistițiul Israel-Hamas și primii ostatici eliberați

După 49 de zile de teroare, acestea au fost primele clipe de libertate pentru 13 femei și copii ținuți ostatici în Gaza. În imaginile publicate de Hamas se vede cum militanți mascați și înarmați ajută persoanele mai în vârstă să iasă din microbuze și le predau apoi oficialilor Crucii Roșii.

Dintre cei peste 200 de oameni răpiți de Hamas pe 7 octombrie, printre cei care au avut norocul de a se întoarce în sânul familiei se numără și fiica și nepoata unui român. Daniele Aloni, în vârstă de 45 de ani, și fetita ei, Emilia, au reușit să ajungă ieri acasă.

Printre cei care s-au rugat necontenit toate aceste săptămâni de coșmar a fost și Yoni Asher care și-a identificat soția și cele două fiice într-un video publicat de Hamas, imediat după atac.

Citește și: Mărturiile șocante ale unui soldat din armata israeliană: "Războiul nu s-a terminat"

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Cel mai cumplit, pentru un tată care are trei fete: o soție și două fetițe, este... vina. Este această vină: De ce nu vii să ne iei? Mă gândesc la ele cum stau și, dacă sunt în viață și se gândesc de ce nu vine tati.

Asher a făcut, în repetate rânduri, apel direct la Hamas să nu-i rănească familia și chiar s-a oferit la schimb pentru întoarcerea lor în siguranță.

Pentru acest tată, o minune a avut loc și începând de ieri, soția și fiicele sale sunt, din nou, în brațele sale, în siguranță. Doron Katz Asher, în vârstă de 34 de ani, și fiicele sale Raz, în vârstă de patru ani, și Aviv, în vârstă de doi ani, au fost eliberate și din punct de vedere fizic sunt în perfectă stare de sănătate.

În ziua fatidică de 7 octombrie, Hamas i-a răpit și pe Ohad, pe mama și bunica lui. În timp ce era ținut captiv, băiatul a împlinit vârsta de 9 ani, aniversare pe care nu o va putea uita vreodată. Astăzi, însă, toți 3 sunt din nou acasă, iar întâlnirea dintre Ohad și tatăl său a fost una emoționantă.

Printre cei eliberați se numără și Yafa Adar, bunica de 85 de ani a cărei imagine din timpul răpirii a făcut înconjurul lumii. Aparent liniștită și zâmbitoare în timp ce membrii Hamas o iau ostatică într-o mașină de golf, Yafa a dat o lecție de optimism multora, spune nepoata sa.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezvăluiri emoționante despre povestea sa de dragoste cu Cristina Pucean: „Numai Dumnezeu ne poate despărți. Simt că este jumătatea mea.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur transmis de Cheloo după ce o tânără de 19 ani a fost ucisă de urs în Jepii Mici: ”Vrem și noi statut de specie protejată”- radioimpuls.ro

Operaţiunea Porţile Raiului a fost posibilă după ce ieri, la ora 7 dimineața, a intrat în vigoare armistițiul dintre cele două tabere. Astăzi, un alt grup ar urma să fie eliberat, iar familiile ostaticilor au fost deja informate, spun oficiali israelieni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si