Ca să omoare virușii gripali, conducerea unei școli din Brașov a decis să folosească așa-numitele tuburi bactericide, adică lămpi cu ultraviolete, radiații care ucid microbii și virușii.

Doar că nimeni nu s-a obosit să respecte instrucțiunile de folosire, lipite chiar pe aparat, unde scrie clar că trebuie evitat orice contact vizual sau expunere a oamenilor la asemenea dispozitiv.

Citeste si: Țara care a găsit leacul împotriva coronavirusului din China. Despre ce medicamente este vorba

O lampă a rămas aprinsă într-o clasă, iar elevii au fost expuși la radiațiile nocive pentru organism timp de două ore și au început să se simtă rău.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

PARINTE: Avea ochii roșii, usturimi. Au pus o lampă și ne-au zis că e o lampă pentru igienizare, pentru arderea bacteriilor, cum s-a exprimat copila.

Îngroziți de ce li se întâmplă copiilor lor, părinții i-au dus imediat la medic.

PARINTE: Fetița și acum este în pat, nu poate să deschidă ochii, o deranjează foarte tare lumina.

Arși la ochi în școală. Detaliile unui caz șocant

Micuții au povestit acasă că lampa a stat timp de două ore în clasă, deși conducerea școlii susține că a fost vorba doar despre o oră.

Nu e clar dacă lampa a fost uitată sau a fost lăsată intenționat, cert este că niște persoane au utilizat un dispozitiv bactericid periculos fără să aibă pregătire de specialitate.

Conducerea inspectoratului școlar știa că urmau să fie cumpărate lămpile, dar spera că vor fi utilizate potrivit instructajului care trebuia făcut doar seara, în absența elevilor.

Citeste si: O femeie din Bucureşti a murit din cauza gripei. Este cel de-al 15-lea deces din acest sezon

Medicii le-au dat copiilor picături și unguente pentru următoarele cinci zile și le-au recomandat să stea acasă.

Acum, conducerea școlii vrea să le scoată vinovate pentru incident pe femeile de serviciu, deși este greu de crezut că în fișa postului au trecută utilizarea lămpilor bactericide.

Pe fir a intrat și poliția, care a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si