Îngrămădiţi, fără să ţină cont de distanţarea socială, zeci de oamenii au format o coadă în faţa sediului Casei Naţionale de Pensii. Ore întregi au avut de aşteptat ca să poată intra. Iar odată cu timpul, s-a scurs şi răbdarea oamenilor. Aşteptarea a fost cu atât mai grea, cu cât căldura îi seca de puteri.
Vom avea de suportat tot mai multe zile caniculare.
Potrivit experţilor, numărul orelor cu stres termic a crescut în ultimele 4 decenii cu aproximativ 6 ore pe an. Iar în ultimii 10 ani am avut un surplus de 200 de ore cu stres termic faţă de perioada 1980-1989.
Citeste si: Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în țară
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: O femeie care a cumpărat un dulap vechi de pe Facebook a rămas fără cuvinte când a văzut ce se afla în interiorul acestuia- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
”Avem mult mai multe ore cu stres tremic, adica corpul nu isi poate regla temperatura. E mai greu sa ajunga la un echilibru”, spune Bogdan Antonescu, expert fenomene extreme.
Meteorologii anunţă că vom putea lua un repaus de la caniculă de miercuri, când vremea se răcoreşte în toată ţara.
Citeste si: Meteorologii anunţă caniculă, disconfort termic şi instabilitate atmosferică
”Odată cu instabilitatea atmosferică, în zonele afectate, temperaturile vor scădea, este posibil ca în unele regiuni și aici mă refer la regiunile vestice, nord vestice, diferența de temperature să fie și de 10 sau poate mai mult de 10 grade”, spune Florinela Georgescu, director ANM.
În a doua parte a săptămânii, temperatura maximă se va încadra între 24 şi 27 de grade.
Citeste si: Vremea generează alertă în România. Cod de ultimă oră emis de ANM