O poza oribila cu o mandrie de urs rapus pentru amuzamentul si placerea unui print european. Arthur, mandria carpatilor, a cazut rapus de alicea Prințului Emanuel de Liechtenstein care a abuzat de o derogare pentru a ucide acest superb urs. Totul pentru a bifa o nouă lovitură pe lista sa de trofee.

In timp ce autoritatile noastre fac anchete, investigheaza si analizaza, presa internationala foloseste cuvine dure la adresa printului cuprins de febra vanatorii si acuza statul roman de braconaj musamalizat.

"Un prinț cu febra vânătorii. Un descendent al familiei Liechtenstein a ucis un urs în România. Vânătoarea acestor animale este, de fapt, interzisă- ecologiștii vorbesc despre „braconaj mușamalizat de stat”, scrie presa germană.

Prințul a plătit un preț modic ca să ucidă cel mai mare urs din România

O organizatie de mediu, Agent Green, sustine ca printul ar fi plătit 7.000 de euro pentru a vâna legal un urs în țara noastră. Însă n-ar fi împușcat o ursoaică problemă, pentru care se primise aprobare de vanatoare, ci un urs trofeu.

Arthur avea vârsta de 17 ani și a fost cel mai mare urs observat în România și probabil cel mai mare care trăia în Uniunea Europeană. Aduna 593 de puncte din 600 care reprezintă maximum posibil în industria vânătorii de trofee.

„Nu există vânătoare, în momentul de față există intervenție. Dar vânătoare, în momentul de față, nu se poate desfășura”, a declarat ministrul mediului, Tanczos Barna.

Mai mult, agentii de mediu insista pe acuzatia de braconaj girat de autoritati. Asta pentru ca dosarul de autorizatie semnat de Garda de Mediu pentru impușcarea ursului se bazeaza pe mărturiile unor atacuri care au avut loc anul trecut. Iar legea spune negru pe alb ca este nevoie de atacuri recente și repetate ca ursul sa fie impuscat.

In localitatea Ojdula din Covasna, oamenii s-au plans intr-adevar că un urs le face pagube, dar vorbesc despre o ursoaică si nu despre masculul vânat luna trecută de prinț. Și în mesajele ro alert din zona respectiva, se vorbeste tot despre o ursoaica.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„Eu nu am vazut, dar am auzit, vine in fiecare seara cu 3 pui.
Femeilor le e frica sa mearga la autobuz, vin si pe ulita”, spun localnicii.

„Nu e nimic de ascuns, numai ca televiziunea si mass media nu relateaza corect. Absolut legal a fost totul urs s-a impuscat, pentru care am avut autorizatie”, susține presedintele Asociatiei de Vanatoare Ojdula.

Cel mai mare urs, împușcat de prinț- suspiciuni de braconaj

Este sau nu unul si acelasi urs, e intrebarea care s-a transformat in bajbaiala nationala.

Dar exista o suspiciune de braconaj, o spune cu subiect si predicat seful garzii de mediu.

„Am suspiciuni cum un vanator din afara vine si recoleteaza cel mai bun urs din tara, am suspiciuni, e normal, le au si colegii din teren, vor fi in dosar si inaintate politiei. Cum deodata, pentru o recoltare iti apare o persoana din afara tarii? Cand in mod normal recoltarea se face de personalul din asociatia de recoltare, la recoltare nu a mers nimeni de

la garda de mediu sau alte institutii”, spune șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

Doua intrebari raman insa, de ce era nevoie de un print strain care sa vina sa omoare un urs porbleme si doi, unde este exemplarul de urs impuscat?

„Un astfel de exemplar nu costa 7000 de euro cum s-a declarat ci cel putin 12 mii de euro printul nu a venit cu siguranta sa rezolve problema satenilor, când a luat trofeul cu el”, spune Gabriel Păun, președintele Agent Green.

Raspunsurile aveau sa vina de la primarul comunei Ojdula, vanator cu 30 de ani de experienta.

„Orice poate sa impuste, poate sa vina si din strainatate chiar si eu ca si eu sunt vanator daca am bani ca sa pot sa impusc pot sa impusc. Este al dansului dar daca a impuscat e al lui se impusca pentru trofeu”, susține primarul.

Prințul care a împușcat cel mai mare urs din România, moștenitor al tronului

Desi in jurul lui se tes acuzatii de tot felul, printul austriac vrea sa fie lasat in pace si a comentat sec pentru un ziar ceh.
"Personal, nu vreau sa fiu implicat in aceasta discutie in niciun fel", a spus prințul.

Prințul Josef Emanuel al Liechtenstein are 32 de ani și e al patrulea copil al cuplului regal Nikolaus și Margaretha de Liechtenstein si este al cincisprezecelea pe linia de succesiune la tron.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Castelul in care apare in acest videoclip este din regiunea austriaca Stiria, si apartine familiei sale din 1822. Ca profesie, Emanuel Liechtenstain este medic si profeseaza cam un sfert dintr-un an. Profesia de medic o imbina cu afacerea reprezentata de castelul pe care il si administreaza.

În România există 40% din populația de urs brun din Europa. Ursul brun este strict protejat la nivel european și național iar vânătoarea este foarte bine reglementată și este posibilă doar pentru controlul populației.

Aceasta ar trebui aplicată în cazul urșilor-problemă ce generează conflicte sau pun in pericol localnicii. In plus, in România, vânătoarea urșilor pentru trofee este strict interzisă.

Agent Green a lansat și o petiție pentru oprirea vânătorii de trofee, semnata deja de mii de persoane.

https://campaniamea.declic.ro/petitions/stop-vanatorii-de-trofee?fbclid=IwAR301Lf1_5MnxnJ7BgXDmtyjAo3Ij8DeNTCBJu2cqUItfo_0dZ53AiTd4jk

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si