„Artificiile și petardele pot deveni arme letale dacă ajung pe mâinile cui nu trebuie. Este avertismentul dur al polițiștilor, care spun că unele dintre dispozitivele pirotehnice care se comercializează clandestin, în această perioadă, se comportă precum lansatoarele de proiectile. Diktator este una dintre cele mai periculoase baterii de artificii de pe piață, pe care în mod normal numai pirotehnicienii o pot folosi în condiții sigure”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Pericolul din spatele artificiilor

Cerul parcă se rupe-n două la zgomotul produs de aceste artificii extrem de puternice. Bateria Diktator e una dintre cele mai periculoase de pe piață și, ajunsă pe mâna cui nu trebuie, poate fi o armă mortală.
Acest tip de baterie lansează încărcătura explozivă la 60 de metri și provoacă dispersie de 37 de metri, conform specificațiilor producătorului.
Peste 2,5 tone de artificii și petarde periculoase, interzise pe piața de la noi, au fost confiscate de polițiștii din Buzău în ultimele zile.

Citește și: VIDEO- Noua inteligență artificială șochează, iar lumea s-a împățit în două tabere: cei iubitori și cei temători

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Fiecare dintre bateriile acestea de artificii lansează la distanțe mari încărcături explozive care au potențialul de a declanșa incendii, când găsesc medii inflamabile, sau de a provoca răniri persoanelor care sunt pe această traiectorie”, a explicat Dragoș Neagu, comisar șef IPJ Buzău.


Astfel de articole pirotehnice sunt comandate online din țări care au o legislație mai puțin riguroasă în acest domeniu. La noi, pe piața neagră, costă sute de euro.
Unele artificii interzise, care au fost confiscate de polițiști, erau chiar expirate și prezentau un risc major de aprindere accidentală.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: