Amatorii de spectacole pe cer stau cu ochii după artificii în această perioadă. Deși pirotehniștii au scos deja pe tarabe toate produsele autorizate, ochii cumpărătorilor fug tot după produsele vândute pe sub mână, care sunt mult mai zgomotoase și puternice, însă vânzătorii autorizați atenționează că, pe cât de frumoase, pe atât de periculoase sunt pentru cei care nu știu să le folosească, a transmis Cristian Sabbagh.

Artificiile legale nu atrag clienții

Oamenii se pregătesc minuțios pentru sărbătorile de iarnă, iar de pe listă nu lipsesc pocnitorile și artificiile.

Eu nu mă uit de artificii pentru zgomot... pentru spectacolul luminos, trebuie să luăm ceva frumos, să ne să ne placă și evident că acea pocnitură aduce și spectacolul luminos, a spus un cumpărător artificii.

Deși legal la tarabe se vând doar produsele pirotehnice autorizate din anumite categorii, cumpărătorii reușesc să le achiziționeze fără prea mari bătăi de cap și pe cele neautorizate.

România este o calitate mai slabă. Sunt diferite site-uri și din străinătate e mai frumos, e mai... se face un spectacol mai mare pe cer, a spus un cumpărător artificii.  

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

E sindromul ăsta, sindromul fructului interzis când o chestie devine oarecum ilegală ești mai atras să faci, a spus un cumpărător artificii.

Citește și: VIDEO- Artificii mult prea periculoase. Avertizările polițiștilor

Însă acestea sunt și extrem de periculoase.

Articolele pirotehnice dedicate publicului larg sunt cele din categoria F1 sau P1. Acestea au un risc foarte mic de impact asupra publicului, au instrucțiunile de folosire și distanțele pe care trebuie să le respectăm, a

spus un specialsit.

Doar în cursul zilei de ieri polițiștii din București au pus în executare trei mandate de percheziție într-un dosar penal privind operațiunile cu articole pirotehnice efectuate fără drept. Marfă de peste trei sute cincizeci de kilograme de artificii și petarde din categoriile celor interzise, au fost confiscate de autorități


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si