Incident șocant într-un spital din Vestul țării. O asistentă care ar fi trebuit să participe la o operație a ajuns ea însăşi pacient, după ce o lampă UV s-a desprins de pe tavan și i-a căzut, ca un trăsnet, pe cap. Femeia a ajuns la spital, în Timișoara, cu fisură la coloană. S-a întâmplat în Lugoj, la spitalul oraşului, vechi de peste 100 de ani.

Citeste si: Vaccinati anti-COVID doar pe hartie

Pare greu de crezut că în anul 2021 un cadru medical se transformă din salvator în victimă, chiar în locul unde ține în mână viața pacienților.

"Nu este normal, chiar nu e normal". Și totuși, s-a întâmplat. O asistentă care preagătea sala de operaţii, înaintea unei interventii de colecist, a fost lovită la cap de lampa UV, care s-a desprins din perete.

Lampa, montată în urmă cu 14 ani

Urmează imagini cu camera ascunsă: "Normal că te uimesc! Toate te uimesc, da! Ştim că e un spital vechi... Da, e un spital vechi, dar întreţinerea se face. Nu pot să vă spun ce se întâmplă în blocul operator!"

Lampa UV a fost montată în sala respectivă de operație în urmă cu mai mult de 10 ani, spune chiar medicul care a coordonat operaţia pentru care asistenta pregătea sala.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Lampa e montată din 2007, nicidecum anul trecut! E montată de când e blocul operator! Nu e lampa scialitică de operaţie, e o lampă de ultraviolete.


Este grea lampa? Nu e grea, câteva kilograme! Eu ştiu dacă are 3 kg, 2 kg poate are!
Dar, cade de pe perete, de la o anumită înălţime! Are un braţ şi a căzut ca un... cum să vă explic?! Braţul a rămas prins de perete, dar s-au desprins de sus diblurile şi a venit ca un ciocan!"

Femeia rănită în blocul operator lucrează ca asistent de mai bine de 30 de ani în Spitalul Municipal "Theodor Andrei" din Lugoj. Nu a vrut să comenteze incidentul, dar le-a mărturisit reporterilor noştri că îi mulțumeste lui Dumnezeu că nu i s-a întâmplat ceva mai grav.

Diagnostic: fisură de vertebră

După incident asistenta nu s-a simțit rău și si a continuat munca până la finalul programului. Atunci când colegii săi au decis să-i facă un CT, a reieșit că are fisură de vertebră. Acum va fi nevoită să stea cu un guler cervical.

Diagnosticul a fost confirmat și de medicii de la spitalul din Timișoara, unde asistenta a ajuns ulterior. Între timp, superiorii săi au deschis deja o anchetă. 

Citeste si: Românii nu se grăbesc să se vaccineze, deși valul 4 de coronavirus și-a arătat colții

A fost demarată o anchetă

"În urma incidentului din cursul zilei de joi, s-a demarat o anchetă! Au fost anunţate autorităţile şi urmează ca ele să se deplaseze la faţa locului! A fost anunţat Inspectoratul Teritorial de Muncă! Mai multe detalii nu pot să

vă dau în acest moment!", spune Oana Rîureanu, directorul medical de la Spitalul municipal din Lugoj.

L-am contactat si pe managerul spitalului pentru a comenta incidentul soldat cu rănirea asistentei ]n sala de operaţii! Acesta se află in concediu şi ne-a marturisit, prin telefon, că a reuşit să renoveze câte ceva în spital, dar nu şi să facă îmbunătăţiri majore, astfel încât să evite o asemenea situație, care se putea încheia tragic.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"ITM-ul va desfăşura activităţile specifice, noi vom face o anchetă internă! Pot fi multe explicaţii, dar, momentan, să zicem că ne abţinem de la comentarii! Poate să fie neglijenţă în serviciu, poate să fie accident de muncă", a declarat Ionuț Cocoș, managerul de spital.

Spital care trebuia dărâmat și reconstruit

Spitalul Municipal "Theodor Andrei" din Lugoj, județul Timiș, este una dintre unităţile care ar fi trebuit dărâmate și construite de la zero. Pereții scorojiți, geamurile învechite sunt imaginea unei clădiri vechi de peste 100 de ani, în care şi pacientilor le este teamă să intre.

Citeste si: Raed Arafat, anunț cumplit în ziua CEA MAI NEAGRĂ din valul 4 al pandemiei. "Din păcate..."

"Spitalul e de 100 de ani, altul trebuie. Faci aici, se strică în alta parte. Nu e normal, putea să o accidenteze grav. E normal? Cum să fie normal. Nu e normal, dar se pot întâmpla greșeli"

Rămâne de văzut dacă asistenta medicală va decide să ceară despăgubiri în instanţă pentru faptul că a fost rănită în sala de operaţii!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si