Vasilică are 16 ani, iar Petrișor doar 13. Amândoi au rămas fără mamă și tata în doar o lună, dar nu s-au predat în fața destinului ci au continuat să lupte. Acum își clădesc o casă cu propriile mâni. 

Încearcă să își contruiască o nouă casă

Povestea orfanilor care duc un trai amar ca pelinu, în satul Pelinu a fost auzită de niște oameni de bine, voluntari la ONG-ul United Hands România. 

Aceștia încearcă să strângă destui bani încât să-i ajute pe cei doi frați să-și clădească o nouă casă, cu sprijinul fizic al unor localnici cu inimă mare. 

"Ați avut vreodată curent? Nu, nu am avut curent niciodată. Când era o iarnă mai puternică? Era frig, vă dați seama. Ningea în pod, băga zăpadă, curgea în casă."

Odată cu tatăl lor și-au îngropat inimile și zâmbetele. Părintele le-a murit anul trecut, pentru că era prea sărac să se trateze de cancer, iar la scurt timp, după înmormântare, mama lor a decis să plece si sa nu mai stie de ei. 

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| Povestea lui Ovidiu Popârțan, unul dintre cei mai cunoscuți tatuatori din țară, care a devenit un „țăran cool!”

S-au trezit ai nimanui peste noapte și încă nu înteleg cu ce au greșit.

Mama numai din poze le mai zâmbește, spun frații cu amar.

"Tu ce ai vrea acum, dacă ar fi să alegi, să ai ambii părinți lângă tine, în casa asta săracă, sau să stai într-o casă nouă, dar să nu ai părinți.

Să am ambii părinți lângă mine, în casa asta." 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| Drama a patru frățiori rămași orfani care își trăiesc amarul într-o casă de chirpici: „Dragă mama, ai plecat și m-ai lăsat aici singurică cu tati și cu frățiorii mei...”

Cât despre tată, sunt siguri că s-ar întoarce la ei, dar nu mai poate..

Ajutați de oamenii din sat

Povestea orfanilor a rupt inimile oamenilor din sat. Îi adimira pentru caracterul, ambiția si demnitatea lor și tocmai de aceea au decis sa îi ajute, să le ridice casa din vis.  

Oana face parte din organizația United Hands România. Ea caută continuu soluții pentru ca cei doi orfani să trăiască o viață măcar normal.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! România este o țară europeană, dar avem drumuri de pământ

Oana Prisecariu, viepreședinte united Hands România: "Este nevoie de ajutor de la oameni. Să dăm puțin de la noi, altfel nu pot să evolueze. Ei nu au acces la educație din cauza sărăciei. Ei în momentul de față merg la școală, pot să meargă de la școală? Când i-am întâlnit noi, nu mergeam. În momentul de față cel mic merge, i-am adus rechizite, hăinuțe."

Artistul POE a aflat și el despre drama orfanilor și a organizat o strângere de fonduri, special pentru ei. Fără promovarea făcută de el, probabil că nu puteau nici să înceapă temelia.

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| Lecția pe care ne-o oferă un multiplu campion la tenis de câmp. Ciprian Anton a suferit un accident teribil care l-a paralizat pentru tot restul vieții

Însă nu suficientă pentru finalizarea lucrărilor. Dumneavoastră puteți totuși să întregiți visul copiilor donând la conturile afișate pe ecran. 

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Pentru ca bucuria lor să dureze ani și nu doar minute, mai e nevoie de sprijin. Dacă vreți să-i ajutați pe acești copii, puteți dona în conturile următoare, cu mențiunea „construim o casă”:

Asociația United Hands România

RO38MIRO0000506459670001- LEI   

RO59MIRO0000506459670302- USD

COD SWIFT tranzactii internationale- MIROROBUXXX

ProCredit Bank, Sucursala Constanţa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si