Departe de agitația urbană, în satul Fântâna Doamnei au ales să se retragă în urmă cu 6 ani, Ioana și Gabriel. Au lăsat viața de oraș pentru traiul mai simplu de la țară, convinși că aici își vor găsi în sfârșit liniștea.

Au luat-o de la capăt

Amândoi sunt originari din Oradea, dar locuiau de ceva ani în București unde aveau totul. 2014 a fost ultimul an în care au mai lucrat ca angajați în Capitală.

Amândoi activau în firme de publicitate.

Au avut curajul să riște tot, să spună stop și să o ia de la capăt, deși nimeni nu le dădea nicio șansă, nici măcar părinții.

Dacă până mai ieri viața lor era o alergătură continuă, acum se bucură de liniște printre “ciulinii Bărăganului”.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! O copilă de 13 ani străbate munții în fiecare zi pentru a merge la școală

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În familia lor, fiecare știe ce are de făcut, sarcinile sunt foarte bine împărțite. Astăzi, Gabriel e responsabil de păsări. Și are și un ajutor de nădejde- pe fiul lor Ilyan care se bucură din plin de copilăria la țară, pe care alții de vârsta lui o descoperă poate doar din cărțile cu povești.

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| Povestea lui Theo Marcu, puștiul care poate pune oricând România pe harta geniilor lumii

Ilyan e un copil fericit și norocos pentru care o zi de joacă înseamnă timp petrecut afară, în aer liber. Părinții au ales să-l ducă la grădinița din sat, unde spun ei, e permanent conectat cu natura. Pentru asta, multi oraseni scot mii de lei din buzunar.

Cei doi lucrează în regim online

Nu le-a fost ușor să treaca de la biroul de corporatiști la sapă, sau în solar, dar au făcut-o.

Ioana și Gabriel au demonstrat că se poate. Că tinerii pot să-și trăiască viața și la țară, fără să renunți la pasiuni sau chiar la job.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Mama care își creștea copiii într-un grajd a primit o șansă la o viață nouă

Cei doi colaborează în continuare cu agențiile de publicitate, dar în regim online. De asemenea, Ioana, absolventa facultății de Graphic Design şi Design Vestimentar la Cluj, susține tot online, cursuri de design vestimentar pentru admitere la facultate.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| Comoara galbenă ascunsă în Pajiștea Apusenilor

“Îndrăznește să-ți urmezi visul” – ar fi sfatul celor doi tineri care au avut curajul să spună stop și să o ia de la zero, într-un sat în care mai mulți pleacă decât vin.

"Să o facă înainte de a nu fi prea târziu, prea în vârstă, să nu le fie frică că preconcepții, că te privește lumea, colegii sau neamurile că te-ai retras la țară, ai abandonat lupta, nu există așa ceva. Doar te liniștești, ai parte de libertate, de soare, de liniște, de natură, e altceva, alt ritm al vieții."


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si