Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Asta-i România! Doi tineri au ales să lase Capitala pentru un sat din Călărași

Sătui de haosul orașului, doi tineri au ales să lase Capitala și să ia totul de la zero într-un sat din Călarași. Au cumpărat o casă veche pe care au renovat-o și au transformat-o într-un loc de poveste și și-au construit în jurul ei viața liniștită de la țară, de care aveau atâta nevoie. E povestea familiei Avram, care și-a găsit libertatea și fericirea în ciulinii Bărăganului.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Departe de agitația urbană, în satul Fântâna Doamnei au ales să se retragă în urmă cu 6 ani, Ioana și Gabriel. Au lăsat viața de oraș pentru traiul mai simplu de la țară, convinși că aici își vor găsi în sfârșit liniștea.

Au luat-o de la capăt

Amândoi sunt originari din Oradea, dar locuiau de ceva ani în București unde aveau totul. 2014 a fost ultimul an în care au mai lucrat ca angajați în Capitală. Amândoi activau în firme de publicitate.

Au avut curajul să riște tot, să spună stop și să o ia de la capăt, deși nimeni nu le dădea nicio șansă, nici măcar părinții.

Dacă până mai ieri viața lor era o alergătură continuă, acum se bucură de liniște printre “ciulinii Bărăganului”.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! O copilă de 13 ani străbate munții în fiecare zi pentru a merge la școală

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

În familia lor, fiecare știe ce are de făcut, sarcinile sunt foarte bine împărțite. Astăzi, Gabriel e responsabil de păsări. Și are și un ajutor de nădejde- pe fiul lor Ilyan care se bucură din plin de copilăria la țară, pe care alții de vârsta lui o descoperă poate doar din cărțile cu povești.

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| Povestea lui Theo Marcu, puștiul care poate pune oricând România pe harta geniilor lumii

Ilyan e un copil fericit și norocos pentru care o zi de joacă înseamnă timp petrecut afară, în aer liber. Părinții au ales să-l ducă la grădinița din sat, unde spun ei, e permanent conectat cu natura. Pentru asta, multi oraseni scot mii de lei din buzunar.

Cei doi lucrează în regim online

Nu le-a fost ușor să treaca de la biroul de corporatiști la sapă, sau în solar, dar au făcut-o.

Ioana și Gabriel au demonstrat că se poate. Că tinerii pot să-și trăiască viața și la țară, fără să renunți la pasiuni sau chiar la job.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Mama care își creștea copiii într-un grajd a primit o șansă la o viață nouă

Cei doi colaborează în continuare cu agențiile de publicitate, dar în regim online. De asemenea, Ioana, absolventa facultății de Graphic Design şi Design Vestimentar la Cluj, susține tot online, cursuri de design vestimentar pentru admitere la facultate.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| Comoara galbenă ascunsă în Pajiștea Apusenilor

“Îndrăznește să-ți urmezi visul” – ar fi sfatul celor doi tineri care au avut curajul să spună stop și să o ia de la zero, într-un sat în care mai mulți pleacă decât vin.

"Să o facă înainte de a nu fi prea târziu, prea în vârstă, să nu le fie frică că preconcepții, că te privește lumea, colegii sau neamurile că te-ai retras la țară, ai abandonat lupta, nu există așa ceva. Doar te liniștești, ai parte de libertate, de soare, de liniște, de natură, e altceva, alt ritm al vieții."

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI