Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Asta-i România! Un bărbat își crește singur cei 8 copii după ce mama i-a părăsit

Să fi trădat, rănit, înșelat și să nu-ți pierzi bunătatea. Asta te face un om special. Așa îl putem numi și pe Petre Toma, un bărbat trădat în dragoste de soție și lăsat să crească singur opt copii, despre care nici măcar nu știe daca sunt toți ai lui. Iată povestea tatălui cu inimă de mamă, care poate fi o lecție de viață pentru mulți dintre noi.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Tată pentru copiii lui și…ai altora. Un rol greu, o responsabilitate de care mulți bărbați se sperie, dar pe care el a decis să-și o asume până la capăt. Înainte de toate e o lecție de viață- un bărbat își crește singur cei opt copii, despre care nici nu e sigur că sunt toți sânge din sângele lui, dupa ce mama i-a părăsit.

Crește singur 8 copii

Ei i-a placut viața și a plecat în lume să o trăiască, el a iubit-o, și a rămas în urmă să-i crească copiii. Așa începe povestea amară a lui Petre Toma. Da, a fost orb în fața celor mai evidente semne de trădare, dar acum e prea tarziu să mai faca ceva – și-a acceptat soarta și a ales să rămână lângă copiii care îl înconjoară și care au atâta nevoie de el.

La cei 16 ani ai ei, Cristina știe deja să facă de toate în casă: mâncare, curățenie, spălat haine, muncă în gradină și în curte. După ce mama le-a întors spatele, a înțeles că ea trebuie să-i țină locul și să-i ajute pe frații mai mici.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Doi bătrâni își duc viața singuri în munți

Copila si-a dedicat atâta timp, atâta energie pentru casă, încât într-un fel a ajuns să-și sacrifice viitorul – asta după ce nici copilăria n-a fost una prea veselă.

O vreme bărbatul a muncit în străinătate în construcții ca să câștige suficienți bani, încât să hrănească cele 9 guri de acasă și și-a lăsat copiii în grija soției. Femeia însă, spune el, avea alte preocupări.  

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Condițiile în care învață elevii din mediul rural

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Sunt saraci, dar casa bătrănească în care locuiesc este curată, iar tatăl muncește cât poate, ca s-o mai peticească pe ici pe colo.

Și copiii au înțeles sacrificiul tatalui și nu îndrăznesc să ceară mai mult.

Cum pot fi ajutați

Săraci și împăcați cu soarta – așa i-a descoperit Oana Prisecariu, vicepreședintele Unite Hands România în decembrie anul trecut, în urma unei campanii pentru copiii defavorizați.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Condițiile în care învață elevii din mediul rural

Cu sprijinului nostru, al tuturor, copiii care au renunțat la școală s-ar putea întoarce în bănci, acolo unde să înceapă drumul spre un viitor mai bun. În plus, familia Toma are în mod clar nevoie de ajutor ca să-și repare acoperișul înainte de venirea iernii, dar drept spus toată casa trebuie să intre în renovări.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Doi tineri au ales să lase Capitala pentru un sat din Călărași

Dacă doriți să-i ajutați, puteți dona la conturile afișate pe ecran.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Asociația United Hands Romania

RO38MIRO-0000-50645967-0001- LEI   

RO08MIRO0000516459670104 – EURO

ProCredit Bank, Sucursala Constanţa

COD SWIFT tranzactii internationale- MIROROBUXXX

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI