"Acest lapte e bun la plămâni, depresii, tensiune, diabet, cancer, din experiența mea de până acum pentru copii pentru imunitate, dezvoltarea lor, ajută la alergii, tranzit intestinal, nu are contraindicații, doar financiare, e bun pentru bolnavi și sănătoși, umple organul de vitamine. Nu ajută pe cei cu reumatism, cu fiere și nu vindecă prostia." 

Într-un mod tipic românesc, așa își face Gheorghe Condrea reclamă atunci când cineva îl întreabă cum e cu laptele de măgăriță și beneficiul lui pentru sănătate.

La ce preț se vinde laptele de măgăriță

Îl găsim în satul Tarnița, din Hunedoara, unde crește măgărițe și le vinde laptele ca medicament. A decis să investească toată munca în blândele animale, după ce s-a documentat temeinic despre creșterea și îngrijirea lor. Inițial a pornit cu câteva exemplare, iar acum a ajuns să nu le mai știe numărul.

Laptele de măgăriță sau laptele minune e cunoscut ca fiind elixir încă din antichitate- aduce beneficii celui care îl consumă, dar și celui care îl vinde. E drept, costă de 20 de ori mai mult decât laptele de vacă, dar e considerat un adevarat medicament pentru organismul uman.

"Cât costă litrul de lapte? Între 100 și 150 de lei. Un kg de brânză 1000 de euro. Procedee speciale, cheag special."

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Reduceri la botox și acid hialuronic pentru un sindicat al polițiștilor

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si: INTERVIU. Traian Băsescu: ”Sunt cei mai slabi candidați din toate alegerile prezidențiale prin care a trecut România”- wowbiz.ro

Diminețile încep foarte devreme la ferma familiei Codrea și musai cu voie bună – fiacare animal e strigat pe nume, mângaiat și alintat precum un copil – și asta pentru că sunt sensibile, atașate de stăpân și dincolo de condiții au nevoie de dragoste, ca să fie productive.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Românii, sclavii ratelor la bănci

Măgărițele se mulg o dată pe zi, iar procesul se face manual. E bine ca o singură persoană să mulgă animalul ca să nu se streseze și să piardă laptele mai apoi.

Cam un litru de lapte produce o măgăriță. Produsul este introdus în sticle de unică folosință, capsate, și, ulterior transportate. Pentru că nu e pasteurizat, laptele, păstrat la o temperatură optimă, rezista cel mult 15 zile.  

Laptele ajunge direct la clienți

Din fermă laptele ajunge ambalat direct la domiciliul clienților – livrările se fac momentan în doar câteva județe. 

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Autoritățile din Botoșani au investit 18 milioane de euro într-un patinoar de curling, un sport necunoscut în România

Pe lângă laptele care trebuie consumat ca un medicament, în ferma familiei Condrea se face și brânză – o delicatesă în gastronomie care vinde la preț de caviar. Explicabil dacă e să ne gândim că pentru un kilogram de brânză e nevoie de aproape 30 litri de lapte.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Val de aer polar în România. A nins și s-a depus strat consistent de zăpadă. Imagini din Brașov, Cluj, Neamț- antena3.ro

La fermă, sarcinile le împarte cu soția sa, care prepară și săpunuri bio din lapte de măgăriță, realizate în combinație cu uleiuri naturale.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Mai fericiți la sat decât la oraș

E afacerea de familie în care ai nevoie de timp, de bani și de dragoste pentru animale, ne spune hunedoareanul care a înțeles că măgarul nu e doar un animal oarecare prin curtea omului, ci o adevărată comoară, dacă știi ce să faci cu el.

Laptele de măgăriță este bogat în vitaminele A, B1, B2, C, D și E. Acesta este ușor de digerat, nu conține bacterii și are mai puține grăsimi decât laptele normal, de vacă. Are un nivel ridicat de Omega 3 și 6, dar și multă vitamina C și fier decât laptele de vacă. Mulți părinți îl cumpără pentru copiii lor datorită conținutului bogat în calciu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si