Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Asta-i România! Oaza exotică din munții Apuseni

Și-a dorit să trăiasca într-o țară ca afară, dar a ales să facă el primul pas. Este proiectul ambițios al lui Octavian Ciurtin, un tânăr absolvent de Silvicultură, care a reușit să scoată satul natal la lumină și să-l pună pe harta turismului românesc. Cu bani europeni și cu munca lui, clujeanul și-a creat într-un sat pitoresc un mic paradis- o pensiune unică în zonă, cu infinity pool, exact așa cum a văzut în vacanțele lui, prin cele mai exotice țări ale lumii.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O oază exotică, ce te duce cu gândul mai dergrabă într-un colț de asie, a răsărit în inima Munților Apuseni. Un loc altfel, pe care oamenii îl caută pentru liniște și pentru reconectarea la ei înșiși și la natură. 

A adus Thailanda în România

A pariat pe o idee nebună, pe o carte pe care alții ar fi considerat-o riscantă, dar într-un final a câștigat. Și-a demonstrat lui și altora că atunci când vrei cu adevărat poți, că nimic nu e imposbil, nici măcar să aduci un colț de Thailandă la marginea satului, într-un vârf de munte românesc.

Piscina suspendată parcă în aer, ridicată la 4 metri înălțime, pe o colină, domină peisajul. E piesa de rezistență a retreatului și locul care atrage ca un magnet turiștii. Indiferent de anotimp, apa are mereu 35-36 de grade Celsius. 

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Românul care i-a încălțat în opinici pe Regele Charles și pe președintele Franței

În spatele unui asemenea proiect se ascunde multă ambiție, multă munca și mulți bani.

Și dincolo de toate mai e ceva- dragostea pentru locurile copilariei, pe care n- a putut să le părăsească, așa cum au făcut-o alții.  

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Urzeala Tronului la Târgoviște

"Mă trăgea satul, zona, aici m-am născut, aici mi-s amintirile din copilărie, mă trage înapoi locul și cumva am știut clar că aici o să dezvolt ceva. Am încercat cumva să integrez și oamenii din sat în ceea ce fac, pentru că până la urmă asta înseamnă turism- să ne susținem unul pe celalalt și să facem împreună.

Am promovat câțiva producători locali, oameni din sat, care mai fac una, alta pe la ei pe acasă."

Octavian este mândru de ce a reușit să construiască

Octavian muncește de când se știe. Pentru un ban în plus, vindea orășenilor veniți la Mârgău ouă de țară și ciuperci de pădure. Prima cabană pentru turism a construit-o la 19 ani, în timp ce își urma și studiile. În câțiva ani a ajuns la patru cabane, pe care le-a vândut apoi. Acum, de pe marginea piscinei cu care a reușit să puna Mârgăul pe harta turistică, ne spune că e mândru de ce vede în jur. 

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Au dat viața în roz pe satul albastru

Adela este una dintre cele mai bune prietene de-ale lui Octav. A descoperit yoga la 6 ani, în anii 90, când românii vedeau învățăturile indiene ca pe ceva tabu. De 12 ani o practică intensiv, iar acum este instructoare și organizează retreat-uri la pensiunea din vârf de deal.  

Odată cu timpul s-a schimbat și el, dar și conceptul turistic. Dacă la început, avea ușa deshisă și pentru petrecăreți, acum preferă turiști după chipul și asemănarea lui – dornici de liniște, de relaxare, curioși să descopere locurile din jur.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Asta-i Romania! Tânărul din Vâlcea care readuce la viață casele vechi

Și pentru că lumea satului de odinioară încă exista și fascinează, Octavian ține să le-o arate și altora, mai ales că se trage dintr-un sat în care oamenii vorbesc o limbă unică, veche, cunoscută doar de ei.

A înțeles că el nu poate fără sat, iar satul nu poate fără el, așa că a strâns la un loc familii tinere, dar și bătrânele din sat și le-a dat din nou de muncă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI