In articol:
O oază exotică, ce te duce cu gândul mai dergrabă într-un colț de asie, a răsărit în inima Munților Apuseni. Un loc altfel, pe care oamenii îl caută pentru liniște și pentru reconectarea la ei înșiși și la natură.
A adus Thailanda în România
A pariat pe o idee nebună, pe o carte pe care alții ar fi considerat-o riscantă, dar într-un final a câștigat. Și-a demonstrat lui și altora că atunci când vrei cu adevărat poți, că nimic nu e imposbil, nici măcar să aduci un colț de Thailandă la marginea satului, într-un vârf de munte românesc.
Citește și: VIDEO- Asta-i România! Românul care i-a încălțat în opinici pe Regele Charles și pe președintele Franței
În spatele unui asemenea proiect se ascunde multă ambiție, multă munca și mulți bani.
Citește și: VIDEO- Asta-i România! Urzeala Tronului la Târgoviște
"Mă trăgea satul, zona, aici m-am născut, aici mi-s amintirile din copilărie, mă trage înapoi locul și cumva am știut clar că aici o să dezvolt ceva.
Octavian este mândru de ce a reușit să construiască
Octavian muncește de când se știe. Pentru un ban în plus, vindea orășenilor veniți la Mârgău ouă de țară și ciuperci de pădure. Prima cabană pentru turism a construit-o la 19 ani, în timp ce își urma și studiile. În câțiva ani a ajuns la patru cabane, pe care le-a vândut apoi. Acum, de pe marginea piscinei cu care a reușit să puna Mârgăul pe harta turistică, ne spune că e mândru de ce vede în jur.
Citește și: VIDEO- Asta-i România! Au dat viața în roz pe satul albastru
Adela este una dintre cele mai bune prietene de-ale lui Octav. A descoperit yoga la 6 ani, în anii 90, când românii vedeau învățăturile indiene ca pe ceva tabu. De 12 ani o practică intensiv, iar acum este instructoare și organizează retreat-uri la pensiunea din vârf de deal.
Odată cu timpul s-a schimbat și el, dar și conceptul turistic. Dacă la început, avea ușa deshisă și pentru petrecăreți, acum preferă turiști după chipul și asemănarea lui – dornici de liniște, de relaxare, curioși să descopere locurile din jur.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citește și: VIDEO- Asta-i Romania! Tânărul din Vâlcea care readuce la viață casele vechi
Și pentru că lumea satului de odinioară încă exista și fascinează, Octavian ține să le-o arate și altora, mai ales că se trage dintr-un sat în care oamenii vorbesc o limbă unică, veche, cunoscută doar de ei.
A înțeles că el nu poate fără sat, iar satul nu poate fără el, așa că a strâns la un loc familii tinere, dar și bătrânele din sat și le-a dat din nou de muncă.