Acasă e acolo unde te simți cel mai bine, unde iarba e verde și sufletul liniștit. Acolo unde n-ai nevoie de palate ca să te simți împlinit. E gândul a doi tineri deștepți și frumoși pe care îi găsim în satul natal, muncind cot la cot cu părinții lor, ducând tradiția oieritului cu care au crescut mai departe.

La 26 de ani are două facultăți, dimineața e învățătoare, iar în restul zilei lucrează la ferma familiei

Maria are 26 de ani. A terminat două facultăți: Științe Agricole și Litere. De puțin timp este învățătoare la școala din satul Apoș. Se împarte cu drag între cele două meserii, cea de dascăl și cea de ciobăniță. Fiecare are farmecul ei și îi aduce satisfacții la fel de mari, chiar dacă nu e deloc ușor.

Dimineața e la catedră. Aici îi învață pe cei mici să dezlege tainele cărților și să prindă drag de școală.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Familia din Teleorman care a reușit să-și construiască un viitor mai bun

„Mă umplu cu energie de aici și merg la fermă și mă descarc acolo și fac un schimb de energie”, spune Maria.

Ziua începe dimineața devreme și se termină seara târziu. După școală, domnișoara învățătoare lasă catalogul și se întoarce la oi.

Îi place să fie băciță și se mândrește cu asta.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Maria merge la fermă unde lucrează cot la cot cu părinții și cu fratele ei. Fiecare are sarcinile lui și orice mână de lucru în plus e binevenită, mai ales că au o turmă de peste 700 de oi în grijă.

Citește și: VIDEO- ”E pericoloso sporgersi”, filmul lui Nae Caranfil, se relansează după 30 de ani

Maria e deșteaptă și modestă. Nu ține la etichetă și nici nu vrea să fie altfel decât e: o fată simplă de la țară, crescută la stână, înconjurată mereu de animale și care a învățat de la părinți că munca e mai presus de orice. Știe că diplomele nu i-ar ține de foame, dacă n-ar ști să muncească.

Cei doi frați își găsesc fericirea la țară, muncind la oi

Călin, fratele Mariei, a terminat și el Facultatea de Științe Agricole, iar acum e masterand. Asta nu-l împiedică să muncească toată ziua la fermă, să fie când pe tractor, când în saivan.

Tânărul vrea să ducă mai departe tradiția familiei, dar încearcă să se adapteze vremurilor moderne și să dezvolte ferma. Să îmbine trecutul cu viitorul și să fie la curent cu tot ce înseamnă tehnologie, ca să-și poată ușura munca.

Citește și: VIDEO- Palmierii din Capitală au fost scoși după o zi din cauză că ar fi fost plantați ilegal

Cu bani europeni a reușit să-și ia utilajele de care familia avea absolută nevoie la fermă. Recunoaște că i-a fost greu să-și convingă părinții să țină pasul cu vremurile.

Tot ce fac, fac pentru că așa simt, nu pentru că i-ar obliga cineva. Sunt conștienți că acum își construiesc viitorul, pe un trecut cu principii sănătoase.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Aici, munca începe de dimineață și se termină seara târziu. Toată treaba se face în familie și nu e loc de răgaz.

Citește și: România va fi lovită de furtuni și ploi violente

E rostul lor, locul și energia de care au nevoie.

Pentru ei cea mai frumoasă viață e aici unde au crescut, între câmpurile astea întinse și dealurile pline de animale. Aici se simt liberi și chiar dacă nu le e mereu ușor, viața are un alt sens și un alt ritm. Așa au crescut și nu se văd trăind în altă parte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si