„Mie îmi place stilul de viață în România, este mult mai flexibil ca în Germania. În Germania e totul organizat, e bine să fie organizat, dar e bine să fie și flexibil și asta mi-a plăcut. Și îmi mai place ca pot să vorbești cu vecinii, la un pahar. Adică În Germania trebuie să anunți cu o săptămână înainte, aici merge așa...”.

Străinii își părăsesc țara natală pentru a veni în România

Faceți cunoștință cu Thorsten, un neamț, de profesie economist, care a ales a renunțe la țara natală, în care totul merge ceas și să trăiască într-un alt ritm în România. Astăzi îl găsim la Rătești, pe ulițele satului care l-a cucerit și pe el și pe Juranda, soția sa, o româncă plecată și ea, de multi ani în străinătate.

„- M-am îndrăgostit de Buzău.

- De ce ați ales să vă mutați în acest sat? 

- Noi am cautat o casă cu suflet, am stat 3 ani în București și am dorit să ne mutăm în Buzău, că familia Jurandei vine de aici”.

Citește și: VIDEO- Sate pustii, readuse la viață. Doar 12 familii țin satul în viață

S-au văzut, s-au plăcut și au decis să își unească destinele în orașul îndrăgostiților: Paris! Apoi, oricât de ciudat ar părea, și-au luat rămas bun de la viata cosmopolită, de la plimbările romantice pe malul Senei și cafenele pariziene, ca să o ia de la zero într-un sat necunoscut, ascuns între dealurile Buzăului.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„- Care este meseria dumneavoastră de bază?

- Meseria mea de bază... mi-am făcut studiile la Paris, am făcut afaceri și admin internațional. Acolo mi-am cunoscut și soțul, am studiat și am lucrat in același timp. Cunoscându-ne am luat decizia și am venit aici. Acum ne ocupăm de o microagricultură ca să putem susține tot ce facem în bucătărie pentru oaspeți.

- Cum e trecerea de la Paris la un sat din Buzău?

- Nu o sa vă mint, a fost dificil, dar nu ne-a trebuit mult să ne dăm seama că a fost cea mai bună alegere. Suntem în natură, nu stam în birou… este satisfăcător să vezi oaspeții că pleacă mulțumiți și încântați și își doresc mereu să revină”.

Au făcut rai dintr-un conac părăsit, în Buzău

Aici, la Rătești, au pus ochii pe un conac boieresc ajuns aproape o ruină, de care nimeni nu mai era interesat. L-au cumpărat direct de la un moștenitor, și încet, încet l-au transformat într-o bijuterie a locului și într-o adevărată oază de relaxare pentru turiști.

Citește și: VIDEO- Teroarea din Deltă după bombardamentele rușilor. Locuitorii din Plauru fac nopți albe de spaimă

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cu multa răbdare, cu mulți bani și cu dorința de a scoate la lumină o bijuterie prăfuită, cei doi au reușit să repună fiecare lucru acolo unde îi era locul, așa că fostele anexe ale conacului au fost transformate rând pe rând în căsuțe pentru oaspeți.

Juranda pregătește mâncarea numai cu legume de sezon, proaspete, culese din gradina lor. Practic, pune în farfurie ceea ce găsește dimineața în grădina.

E maestră într-ale bucătăriei, a învățat să transforme delicioasele preparate tradiționale, în rețete unice.

Cea mai mare dorință a lor e ca românii să înțeleagă ce înseamnă conceptul de slow food, fără pesticide, fără conservanți, fără preparate care nu au nicio legătură cu sezonul, o producție de legume mai mică, dar mult mai curată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si