![O mână de voluntari de la Sibiu reînvie satele de vară de sus din munte, unde altădată ciobanii își duceau turmele de oi O mână de voluntari de la Sibiu reînvie satele de vară de sus din munte, unde altădată ciobanii își duceau turmele de oi](https://cdn.knd.ro/media/521/2863/1684/20232790/1/tara-colibelor.jpg?width=320&height=180)
O mână de voluntari de la Sibiu reînvie satele de vară de sus din munte, unde altădată ciobanii își duceau turmele de oi
România ascunde încă oameni și locuri uimitoare pe care trebuie doar să le căutăm și să le punem în valoare înainte să se piardă. Asta fac o mână de voluntari la Sibiu: reînvie satele de vara de sus din munte, unde altădată ciobanii își duceau turmele din primăvară până în toamnă și transformă potecile transhumanței în trasee turistic.
E Țara Colibelor, un loc de poveste în care ajungi doar călare pe măgar, în care n ai semnal la telefon, dar în care te conectezi cu natură și cu oamenii locului.
Țara Colibelor, lumea care se pierde
„Liniște, în fiecare zi se schimbă lumina, e altfel de fiecare dată când vezi 70 km doar verde, te conectezi altfel cu tine și natura și cu Dumnezeu.
„S-au dus în alte țări să trăiască mai bine că aici era mizerabil, cu animale, cu gunoi la oraș... Se fac domni! Sigur că a rămas tot pustiu.”
Pustiul s-ar fi ales de locurile astea dacă cineva nu ar fi rămas aici cu inima și nu ar fi văzut în ele potențialul
E Țara Colibelor, un colț de Românie autentică, pe care o mână de oameni tineri și frumoși încearcă să o salveze de la dispariție, să o scuture de praful nepăsării și să o arate lumii în toată splendoarea ei.
Într-o zi caldă de iunie, când totul în jur explodează de verde, urcăm și noi spre Țara Colibelor pe poteci știute și bătute numai de oamenii locului.
Un drum de poveste care taie pădurile și leagă satul Râu Sadului de vârful muntelui Cindrel..Sunt locuri cunoscute până mai ieri doar de localnici, de oierii din zona care vreme de sute de ani au bătut drumurile astea în transhumanța lor cu turmele.
Citeste si: VIDEO Asta-i România!| În epoca internetului şi a comunicării online, încă există sate rămase în Evul Mediu
„Aici suntem la o mie de metri, e un loc minunat. Nu ajungi cu mașina, dacă închizi ochii nu auzi nimic, nicio perspectivă!”
Faceți cunoștință cu Cristian Cișmaru, sibianul care a reînviat zeci de sate, odată cu brunchurile organizate în gospodăriile țărănești. Astăzi ne este ghid în Țara Colibelor, proiectul prin care își propune să salveze un stil de viață aflat la apus.
Citeste si: VIDEO- Asta-i România! România este o țară europeană, dar avem drumuri de pământ
VIDEO: Urmărește un material marca Asta-i România!