O țară îmbrăcată în sărbătoare, orașe scăldate într-o salbă de lumini, o feerie care acoperă sărăcia și nevoile și... neamul care zice că nu e Crăciun fără beculețe.

Și dacă am făcut economie tot anul, măcar acum să ne simțim bine și să rupem gura târgului cu un târg de Crăciun cum nu s-a mai pomenit.

Oltenii, campioni la Târgurile de Crăciun

„Slatinafari” sau safari în Slatina, un vis nevisat de nimeni în afară de domnul primar, care și-a propus un proiect „mai moț” decât al altora.

Omul a vrut să fie mai cu „moț”, așa că i-a dat temă de gândire viceprimarului, să găsească acel chichirez pe care nu-l vezi în marile târguri de Crăciun din țară. Tropicalul, exoticul, savana, jungla, asta trebuie să aducem în Oltenia și-au spus, în cele din urmă, iluștrii bugetari. Zis și achiziționat.

La început, oltenii n-au crezut că maimuța, girafa, leul și elefantul au luat fața renilor, așa că s-au dus personal în parc, să vadă cu ochii și sa le imortalizeze pe telefon.

targ slatina

Târgul de Crăciun de la Slatina

[Sursa foto: Asta-i România]

Citește și: VIDEO- Târgurile de Crăciun, raiul gurmanzilor și coșmarul portofelelor

Alții încă n-au dibuit ce specii au în fața ochilor, dar mai au timp să studieze și să afle până la Sfântul Ion.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Animalele și-au găsit locul care pe unde, iar oamenii se declară mulțumiți.

Până la urmă, târgul lor exotic e în ton cu încălzirea globală.

Însă, cu tot exoticul ei, Slatina primește și o bine meritată bilă albă! Are ce lipsește multor târguri din țară, un lucru esențial, motivul sărbătorii, ieslea unde s-a născut Iisus Hristos.

Târgul de Crăciun din Craiova, al treilea în Europa

La o azvârlitură de praz de Slatina, găsim cel mai mare și cel mai fălos târg de Crăciun din țară, al treilea pe Europa, se laudă edilul de la Craiova.

Două milioane de beculețe s-au aprins în Bănie, așa că târgul rămâne și anul ăsta la înălțime, mai ales că aici e cea mai mare roată panoramică, înaltă de 40 de metri și cu o capacitate de 140 de persoane. Roata a fost adusă din Olanda și este decorată cu 200.000 de leduri.

Oltenii sunt mândri de ce au în ogradă. Crăiasa Zăpezii, în toată splendoarea ei, sute de decorațiuni luminoase, un carusel, un patinoar și zeci de căsuțe cu produse tradiționale și un brad uriaș, cel mai frumos din Europa, la care vin curioșii din toată țara.

targ craiova

Târgul de Crăciun de la Craiova

[Sursa foto: Asta-i România]

Lăsăm Craiova și revenim în București unde sunt organizate, nu unul, nu două, ci trei târguri de Crăciun. Primăriile s-au căutat în buzunare de ceva mărunțiș și au încropit câte un târg care nu duce lipsă de vizitatori.

Citește și: VIDEO- Vedetele și decorațiunile de Crăciun. Cele mai frumoase ornamente create de vedetele din Cluj

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Și aici, ca în toată țara, distracția și mâncarea costă. Trebuie să vii cu portofelul plin dacă nu vrei să pleci acasă cu burta goală.

Iar când familia e mare, bugetul e pe măsură. Pentru o plimbare pe tărâmul lui Moș Crăciun un copil plătește 20 de lei. Dacă vrea și poză cu Moșul, copilul va plăti 40 de lei, iar poza unei familii cu trei copii și un părinte ajunge la 105 lei.

targ bucurești

Unul dintre târgurile de Crăciun din București

[Sursa foto: Asta-i România]

Însă, afaceriștii nu lasă la preț. Știu că au o lună la dispoziție să acopere tot cât au cheltuit și să facă profit. Nici nu-i de mirare că vând tot ce pot, uitând de un mic detaliu: suntem în post.

De departe cel mai exotic este târgul din Hala Laminor, unde Primăria Sectorului 3 a investit vreo 140 de milioane de euro. Printre sute de palmieri mai pitici sau mai înalți se ridică fumul de mici, mirosul de clătite, burgeri și scovergi, de vin fiert și ceai fierbinte.

Una peste alta, la târguri e frumos, dar parcă mai altfel, de la un an la altul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si