Jocurile de noroc – un fenomen din ce în ce mai periculos – care pune stăpânire pe noi, pe copiii noștri. Un fenomen care crește la umbra sărăciei și a nepăsării statului. Ignorați de stat, dependenții sunt tentați la orice colț de stradă să bage „la aparate” și banii pe care nu-i au.

Instrumente de spălare pe creier, asta au devenit aparatele care produc averi uriașe pentru unii și nenorocire pentru alții.

Distrug minți, vieți, familii.

Păcănele, scoase prin lege la marginea localităților

Pe hârtie, avem oficial 100.000 de dependenți de jocuri de noroc, însă, în realitate, nimeni nu știe, de fapt, câți dintre noi au căzut în patima păcănelelor. E suficient să privim în jurul nostru în comunitate, în cartier, în familie. Să ne dăm seama că sunt mult mai mulți, mai înrăiți, mai îmbolnăviți de acest viciu.

Citește și: VIDEO-Scumpirile, o teamă mare a românilor. ,,Mai rabd! La pensia următoare, sau de la o pensie la alta''

„- Am și eu un băiat care are 55 de ani și din tinerețe joacă, vine fără salariu acasă, eu trebuie să-l țin pe mâncare, eu să plătesc întreținere și aș vrea să se termine cu jocurile de noroc. A lucrat pe șantier, a luat bani frumoși.

E încărcător-descărcător de mașină, pentru că nu mai poate să lucreze pe șantier. E divorțat de nevastă și se ține numai de prostii. Nu mai pot să-l țin. Am zis că schimb iala la ușă, schimb asta, nu mai pot să-l țin. Ia cam 1.800 de lună, plus bonuri de masă. Eu am pensia de 1.200 de lei, a venit întreținerea și eu îi plătesc, îi plătesc telefonul, noroc că am banii ăia să pot să plătesc întreținerea în două rate.
Joacă pe unde găsește, la păcănele. -Cam cât dă?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

- De multe ori îi dă pe toți, vine acasă fără bani”, a povestit mama unui dependent.

E oful unei mame care își vede fiul mai rău de la o zi la alta. Sufocată de nevoi și de bătrânețe, biata femeie trebuie să mai aibă și grija fiului care și-a pierdut familia și rostul în viață din cauza jocurilor de noroc.

Nu e oraș, cartier, stradă, în care să nu vezi înșirate unele după altele sălile de jocuri de noroc, pariuri, păcănele.

Păcănelele, un viciu greu de lăsat. „ Ajungi să joci tot, până și hainele de pe tine”

E suficient să treci o singură dată pragul și nu mai ieși. E o altă lume în care te trezești curios, în care totul te prinde, ca un miraj- de la lumini, parfum, mobilierul comod – totul îți plantează în cap ideea că de mâine viața va fi altfel, că acum e momentul să dai lovitura.

Citește și: VIDEO- Ne plac cărțile de dezvoltare personală. Cărțile scrise în limba română sau în engleză îi fascinează pe tineri

Nu-ți trebuie mult ca să devii sclavul iluziilor. „Ajungi să joci tot, până și hainele de pe tine”, o spun tocmai cei care trec prin asta.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Între timp, parlamentarii au ieșit cu un proiect legislativ prin care jocurile de noroc ar urma să fie mutate la periferiile comunităților și chiar să fie complet interzise în anumite localități.

Suntem într-un cartier mărginaș al Capitalei, acolo unde găsești mai multe săli de joc decât panseluțe la colț de stradă. E semn că industria merge, că banul se învârte și în toată mașinăria se prind de la o zi la alta mai mulți clienți dornici să facă bani din nimic.

E o lume ermetică în care intră cine vrea și iese cine poate, ne spune un angajat al unei săli de jocuri noroc.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si