De aproape un an, copila învață să crească fără mamă și singurii care îi alină durerea sunt bunicii. Femeia s-a stins la doar 28 de ani, din cauza unei greșeli medicale, spun rudele. Ar fi intrat în comă la scurt timp după ce a suferit o intervenție renală la Spitalul din Brăila.

A rămas prea devreme fără mamă

„Foarte greu! Ca să-ți aduci copilul de la Brăila în sicriu e prea rău. Nu doresc la nimeni ce am avut eu. Cel mai mare blestem ăsta este, un părinte să-și îngroape copilul. Fată tânără, 28 de ani făcea în martie”, a spus bunica fetei.

„Era în Brăila, după o dureau rinichii foarte tare, după aia s-a dus la spital și a plecat din spital pentru că îi era dor de frățiorul meu, iar doctorii și Poliția au venit după ea, pentru că era grav la rinichi. I-am spus, mami, du-te la spital și ea zicea că nu merge, pentru că nu are cu cine sta frățiorul mic. Tati era la muncă. Du-te că a venit Poliția. Lasă, Denisa că nu am nimic. După s-a dus la spital și i-a făcut operație la rinichi. A stat în spital, nu s-a mai sculat din comă. Au sunat acasă medicii și mi-au spus, Denisa mergi la bunicul să-i spun ceva.

I-a spus bunicului că a decedat mama. El i-a spus bunicii. Plângeam, mi-au zis bunicii să nu mai plâng. După, s-au dus bunicii cu mașina mortuară la Brăila”, a mărturisit Denisa.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Și-a regăsit drumul în viață la aproape 60 de ani. Povestea bărbatului care a lăsat străinătatea pentru liniștea satului românesc

Denisa a rămas să aline durerea părinților care și-au îngropat copilul.

De dragul ei, bunicii trebuie să fie puternici și să meargă mai departe, oricât de greu le-ar fi.

„- Ea a rămas în locul mamei.

- Vă e dor de fiica dumneavoastră?

- Da. Cea mică o visează. Să am un sac de bani, de aici din inima mea nu iese. Era singura fată.

- Seamănă Denisa cu mama ei?

- Da.

- La ce?

- La ochi, la nas.

- La comportament?

- Da.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

- Și văd că și ea e harnică.

- Da. Îi place, are așa în inimă ca să facă lucrul ăla. Îmi place de ea că merge la școală. Vrea să iasă polițistă.

- A zis că nu vă părăsește.

- Nu. A zis că face naveta, dacă e nevoie. 

- Vă bucurați tare.

- Da. Ea face curățenie, eu fac mâncare”, a mai spus bunica fetei.

bunica

Denisa și bunica ei

[Sursa foto: Asta-i România]

Bunică și nepoată, mamă și fiică. Se au una pe alta, se ajută și împreună încearcă să învingă durerea și necazurile toate.

După ce termină cu școala, lucrul prin curte și gătitul Denisa se retrage în camera ei, unde, dintr-o fotografie, mama o veghează.

Denisa ne povestește că mai are un frățior mai mic care stă în Brăila, în grija tatălui ei. Mama, practic, era nevoită să facă naveta din Amărăștii de Jos, unde stă fata, până în Brăila, unde soțul își găsise de lucru. Un drum care o obosea și care avea să uite de problemele de sănătate.

Tatăl fetei vine rar acasă. Îi e dor de el, dar înțelege că mai mult nu se poate.

Aici, în casa bunicilor atât de modestă, își găsește liniștea ca să treacă peste toate, ca să se motiveze. N-are cine știe ce condiții pe care alți copii de vârsta ei le au, dar ea știe că dragostea lor e tot ce are mai de preț.

Nevoia a împins-o să se descurce singură 

În casa bunicilor nu există baie, așa că fata merge prin vecini și pe la neamuri, ca să se spele, spune parcă rușinată Denisa.

Ce-și dorește pentru ea? Doar strictul necesar.

„- Să fiu cuminte, să ascult de bunici și să continui până unde îmi doresc eu.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

- Adică, până ajungi polițistă. Dar tu pentru că faci atâtea lucruri, de ce ajutor ai acum nevoie, ce-ți lipsește?

- O baie și un laptop, când avem vacanța cea mare, de vară, să învăț”, a mai spus copila.

treburi

Denisa o își ajută bunica la treburi

[Sursa foto: Asta-i România]

Cristian Marian Dumitrașcu, președintele ONG-ului „Povestea Mea” este cel care a aflat primul povestea Denisei.

Citește și: VIDEO- Primele sugestii ale FMI în legătură cu pensiile. Salariile și pensiile românilor ar putea fi în pericol!

„Totul s-a întâmplat în urma unui apel, un apel disperat, din partea unui bunic care la un moment dat se uita în ochii nepoatei și a realizat că există foarte multe neajunsuri, începând cu lipsa părintelui, plecase dintre ei. Am ajuns în Amărăștii de Jos, am găsit o casă pustie și mai multe lacrimi”, a spus Cristian Dumitrașcu.

România are o adevărată avere de minți frumoase și caractere pe măsură, însă sărăcia se pune ca un obstacol în fața lor. Ca să-l treacă e nevoie de multă ambiție și puțin ajutor.

„Avem 188 de familii în momentul de față, în monitorizare continuă, familii monoparentale, familii cu posibilități financiare foarte reduse spre extrem, chiar și cazuri în care nu au acces nici măcar la curent electric. Sunt probleme pe care politicienii nici acum, în an electoral, nu le cunosc. Sincer, ar trebui să bată la pas țara. Nu au făcut-o până acum, într-un an, când? În fața unui PC pare normal, dar normalitatea este cea din teren. Ne izbim de ea zilnic”, a adăugat Cristian Dumitrașcu.

E România reală, cea uitată pe ulițe, pe dealuri, prin sate, e acel colț de țară care încă așteaptă să fie descoperită de autoritățile statului cocoțate în vârful instituțiilor și al fotoliilor confortabile.

Contact pentru cazul Denisei:

Telefon: 0351 448 888

Mail: [email protected]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si