Sunt imaginile care au făcut înconjurul țării, care ne revoltă și ne aduc aminte că trăim în țară în care unii se cred Dumnezei și se comportă ca atare. Bătaia, scandalul și circul, asta caracterizează în câteva cuvinte și sezonul estival de anul ăsta.

Sezonul estival, plin cu vrute și nevrute

Să ne întoarcem în timp, nu cu mult, doar cu cinci minute înainte să înceapă bătaia din Costinești, care avea să ajungă până la urechile premierului și mai apoi într-un alt dosar penal de notorietate.

Întâmplarea face ca echipa „Asta-i România” să fie prezentă pe plajă chiar în momentul în care a început scandalul.

Aparent, cele două tabere de scandalagii s-au aprins fără vreun motiv serios, spun martorii. Consumul de alcool și căldura de pe plajă au fost suficiente cât să se iște o bătaie în toată regula, pe nisip. Când au apărut oamenii legii, indivizii aprinși deja, au sărit din nou la bătaie. Din imagini se vede cum unul dintre jandarmi îl pălmuiește pe un agresor, apoi se bate cu el parte în parte.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Germanul care lăsat cariera la Paris pentru România

Problema este că după ce au făcut scandal, indivizii din imagini au fost puși sub control judiciar și au putut să se întoarcă pe plajă.

Între timp, au apărut și detalii din trecutul celor care s-au bătut cu jandarmii pe plaja din Costinești. Unul a fost cercetat în Germania pentru tranzacții ilicite cu arme și explozivi, iar cel de-al doilea a fost condamnat în țară pentru loviri și alte violențe.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Scandalul a ajuns până la Guvern, de unde premierul anunță măsuri vehemente și „Game Over” pentru bombardierii, care distrug vacanțele turiștilor.

Declarația premierului vine la câteva zile după ce un alt scandal avea loc pe plaja de la Eforie Nord. Aici, alți turiști răzvrătiți se luau la bătaie cu salvamarii care nu-i lăsau să intre în apă din cauza valurilor foarte mari și a curenților periculoși.

Costinești, stațiunea tuturor „posibilităților”

„Și la bal și la spital”- cam așa a fost vara asta pe litoral. După un an de muncă, românul s-a relaxat… de toți banii.

Si ca să avem toate pericolele la un loc, în apropierea unui dig avea sa explodeze și o mina marină. Cine să aibă însă ochi și pentru ea? Când toată lumea e cu gândul la distracție.

Citește și: VIDEO- Sate pustii, readuse la viață. Doar 12 familii țin satul în viață

Ziua pe plajă cu dansuri și hore, noaptea în club sau pe stradă. E loc și chef pentru toată lumea. Nimeni nu stă pe gânduri și toți se distrează după cum îi duce capul și... buzunarul.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Totul e altfel în Costinești, stațiunea manelelor și telenovelelor de-o vară. Aici până și pescărușul a fost înlocuit ca simbol estival.

Noaptea trece repede iar soarele răsare din nou peste marea albastră. Văzută de sus te duce cu gândul la poezie... Mai odihniți sau mai obosiți, turiștii se întorc la distracție.

Și uite așa, în dulcele stil românesc s-a mai dus un sezon estival și a mai trecut o vară peste noi. Cu buzunarele mai goale și inima mai plină, românul și-a adunat amintiri cât să-i ajungă un an întreg.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si