Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Asta-i România! | Suntem în zodia supraviețuirii din care mai scapă cine poate. Cumpărăm cele mai scumpe alimente din ultimii 10 ani și plătim facturi de trei ori mai mari, deși salariile și pensiile ne-au rămas mici 

Resemnat că oricum nu-l ajută nimeni, românul de rând încearcă să iasă singur din criză. Unii își caută al doilea job, alții se împrumută, unii renunță la mâncare și reduc consumul, doar că să aibă cu ce să-și plătească factura la energie sau la gaze.

Albert Matei,

Suntem în zodia supraviețuirii din care mai scapă cine poate. Cumpărăm cele mai scumpe alimente din ultimii 10 ani și plătim facturi de trei ori mai mari, deși salariile și pensiile ne-au rămas mici 

[Sursa foto: Captură Asta-i România!]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Românii se tem mai rău de scumpiri decât de virus

În plină pandemie, cu zeci de mii de cazuri de îmbolnăviri raportate zilnic, cea mai mare teamă a românilor nu e boala, ci traiul zilnic. Dacă pentru coronavirus există un vaccin, pentru sărăcie nu e niciun leac, se plâng oamenii sufocați de la o zi la altă de valul de scumpiri, care e parcă de neoprit.

„Astea-s vremurile pe care le trăim, pandemia asta ne-a adus la sapă de lemn pur și simplu!”

„Scumpirile îi termină pe majoritatea oamenilor.”

„- Simțiți o teamă față de scumpiri?

- Normal că ne așteptăm de la o zi la altă, ne culcăm și mâine când ne trezim ne așteptăm să fie alte prețuri, alte... Vă dați seama…

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

- Vă e mai teamă de virus sau de scumpiri? Ne e mai teamă de prețuri decât de virus, că de virus ne mai protejăm, ne vaccinăm, punem masca, dar la scumpiri nu mai avem ce să facem…”

Citeste si: Salariile nu țin pasul cu rata inflației. Prognoză de coșmar de la BNR pentru 2022

„Viața noastră va fi mai scumpă în 2022 cu 30-40%”

Adrian Negrescu, analist economic: „Scumpirile vor continua în următoarele luni, să ne așteptăm la facturi mai mari la gaze, curent, întreținere, să ne așteptăm să plătim mai mult pentru carburanți, pentru servicii, toate serviciile și produsele din magazine. Viață noastră va fi mai scumpă din păcate în 2022 cu 30-40% iar vârful va fi în perioada Paștelui, când acest iureș al inflației se va simți cel mai mult.”

Costuri de 10 ori mai mari în 2022

De la mâncare, combustibli și până la facturi, pentru toate plătim mult mai mult. Avem deja cele mai mari prețuri la alimente din ultimii 10 ani și încă nu vorbim de stagnare, ba dimpotrivă scumpirile se țin lanț și în următoarele luni, avertizează specialiștii. Și cum veniturile ne sunt tot mai mici și cureaua tot mai strânsă, cale de ieșire nu prea găsim.

Pe lista neagră se află uleiul și cartofii, alimentele care au înregistrat cele mai mari scumpiri. Pâinea, mălaiul și zahărul sunt și ele în topul alimentelor pentru care am scos mai mulți bani din buzunar.

Citeste si: VIDEO| Apocalipsa scumpirilor ne lovește în aprilie

Dacă până mai ieri uleiul de măsline era considerat un aliment de lux nu doar datorită proprietăților lui ci și a prețului, iată că cel de floarea soarelui ar putea ajunge în scurt timp să valoreze cât cel de măsline. Pentru un litru de ulei, românii au ajuns să plătească chiar și 10 lei: dublu spre deosebire de anul trecut.

„- În primul și în primul rând uleiul e foarte, foarte scump, exagerat, și toate produesele, mezeluri, fructe, legume, toate absolut, peste tot sunt prețuri exagerat de mari!

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

- Reușiți să vă împărțiți bugetul?

- Destul de greu, în primul rând medicamentele sunt și ele foarte scumpe și întreținerea, curentul, gazele, toate sunt scumpe... Nu știu unde o să se ajungă până la urmă, o să fie amărâți care o să își piardă casele, nu vor mai putea să și achite nimic și o să moară cu zilele și o să ajungă banii la medicamnete și o să renunțe că altfel își pierd casele, mulți bătrâni singuri care nu se descurcă.”

Citeste si: Creșterea salariilor pentru toți românii. Florin Cîțu, anunț de ultimă oră: "Nu doar bugetarii"

VIDEO: Urmărește materialul integral marca Asta-i România!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI