Prețurile, spun cârcotașii, sunt însă similare cu un sejur în Dubai. Pentru patru zile în Bucovina  un adult plătește chiar și 2500 de lei, în timp ce pentru copii prețul variază între 700 şi 1.000 de lei.

Căsuțe vechi de 130 de ani

Dacă te naști aici, nu-ți vine să mai pleci. O spune și Ramona Florea. Tânăra de 35 de ani a ridicat o pensiune pe dealul casei natale, dupa chipul și asemănarea copilăriei.

Citeste si: Săptămâna Mare 2022: Tradiţii şi obiceiuri pentru perioada de dinaintea Paştelui

Cea mai tânără căsuță are 80 de ani, iar cea mai bătrână peste 130. Înauntru totul e conservat ca pe vremuri. Nu lipsește lada de zestre, soba de pământ sau covata de lemn. Pereții sunt îmbrăcați în icoane vechi și covorașe de lână lucrate de mâini harnice.

E o întoarcere în timp în care ai ocazia să simți bucuria sărbătorilor de altădată și să guști bucatele bucovinene făcute ca la mama acasă. Primele pe listă sunt tradiționalele alivenci, un dulce din mălai, lapte, iaurt, făcut după o rețetă veche, ne spune doamna Aurica, bucătăreasă cu vechime.

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| Luna aprilie e luna neagră pentru omul de rând, iar săptămânile până la Paște sunt cu adevărat de pătimit 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Ședință de criză la PNL. Fotografia momentului cu Nicolae Ciucă și liderii liberali- antena3.ro

Citeste si: LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024, turul 1- prezență, declarații. MAI: Nu au fost înregistrate incidente grave- wowbiz.ro

Și evident că de pe masa de Paști vedeta vor fi cozonacii, dar mai ales ouăle încondeiate, adevărate bijuterii, care se lucrează cu multă migală.

Cât costă un sejur

În cele cinci zile cât dureaza sejurul turiștii au parte de experiențe unice pe care n-au cum să le uite, ne spune Ramona Florescu.

Pentru o zi din minivacanța de Paște trebuie să dai între 400 și 700 de lei pe o noapte de cazare, iar un sejur complet cu tot ce-și poate dori o familie, duce undeva la 1000 de euro.

Și cine nu vrea tradițional, ci modern și luxos, are de unde alege. La 10 minute de mers cu mașina găsim o pensiune de 4 stele, cu dotări moderne ce nu găsim nici în hotelurile luxoase din Mamaia Nord. Aici ne întâmpină Edward Flutur, un om de afaceri care a adus un concept total nou în vechiul sat bucovinean.

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| Suflet de mamă! Angelica își crește singură cei doi copii într-o sărăcie lucie

Dacă de Paște plouă, turiștii care se cazează aici nu vor fi udați nici măcar de un strop, asta pentru că spațiile da cazare și spa-urile sunt unite de tuneluri subterane.

Mergem la Gura Humorului. Există locații unde ca să faci un sejur de Paște trebuie să plătești în jur de 1000 de euro, dar și pensiuni cu prețuri mai modeste.

Citeste si: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?- kfetele.ro

Citeste si: Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e prea târziu. Mi-am dovedit că sunt un om prea mândru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Care e atmosfera la sediul USR. Elena Lasconi a avut o criză de bilă de la emoții: „N-am dormit toată noaptea”- antena3.ro

Citeste si: VIDEO- Asta-i România- O mama își crește cei 5 copii într-o cămăruță improvizată într-un grajd

Investițiile din fonduri europene din ultimii ani, ce depășesc 30 de milioane de euro, au dezvoltat zona şi au creat o gamă variată de activități recreative

Mare parte din bani au fost investiți în infrastructură și într-un vast complex de agrement, ce cuprinde pârtie de schi, săli polivalente, piscine. Alături de autorități au venit și investitori privați, care au creat chiar și un parc de aventură, cu tiroliene și locuri de joacă pentru copii.

Secretele încondeierii ouălor

Și în tot raiul ăsta, Dumnezeu a avut grijă să așaze oameni după chipul și asemănarea lui. Sunt mândrii de locuri, de neamurile din care se trag și mai ales de tradiții.

Si nu e casă în care cineva sa nu știe secretul încondeierii ouălor. Daca în trecut, sătenii pictau câteva zeci de ouă pentru familiile lor, acum ei pictează aproape tot timpul anului, pentru că aceste bijuterii tradiționale ajung nu doar pe mesele românilor, ci și ale străinilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si