Din opt fabrici, n-a mai rămas decât ruină, portul este aproape pustiu, iar din blocurile gri iese fum, oamenii trăiesc aici că la țară, după ce sistemul de sistemul de termoficare a fost și el pus la pământ.

„E frumos la Calafat!”

„Noi zicem că avem și noi ceva istoric, turiștii au ce vedea tradiții binevoitoare pentru oricine dorește să vină în zona României.”

„E rău, e rău și orașul ăsta frumos cum e așezat pe malul Dunării era o frumusețe. Trebuia să fie o frumusețe aici pe Dunăre.”

Calafat, unul dintre orașele fantomă ale României, pentru care speranța s-a dus demult pe apă Dunării. Din furnicarul de altădată cu opt fabrici în care munceau mii de oameni n-a mai rămas azi decât pustiul și ruinele... Sărăcia și-a făcut culcuș aici și a stins parcă orice licăr de speranță.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| O bunică de poveste într-o casă de poveste. Bătrâna de 97 de ani trăiește într-o bojdeucă atât de veche încât nici ea nu îi mai știe vârsta

Daniel Savopol, reporter Asta-i România!: „Industria era o vacă bună de muls pentru țara noastră. Vedeți dumneavoastră, aici aveam o mare platformă industrială, aveam fabrici unde lucrau mii de oameni, iar aceasta este conducta care asigura agentul termic pentru întreaga localitate, însă, acum, totul s-a transformat într-o ruină.”

„Orașul e pustiu. Dacă așteptați până la ora 17.00 să vedeți că nu mai e nimeni în Calafat.”

Ajungem în Calafat, într-o zi de lucru în mijlocul săptămânii. O zi întunecată și rece, posomorâtă precum chipurile oamenilor. Măcinați de griji, resemnați, se chinuie să trăiască de o zi pe alta și nu trag nădejde că va mai ieși soarele și pe strada lor.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Criza alimentară, efectul scumpirilor din ultima perioadă

80 de blocuri și peste 3.500 de apartamente sunt în orașul de la malul Dunării, și în toate se trăiește ca la țară. De 12 ani Calafatul a rămas fără încălzire în sistem centralizat, după ce rețeaua de termoficare a ajuns la fier vechi. De atunci oamenii au ajuns să și taie lemnele sub balcon și să se încălzească la soba din sufragerie.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Experimentează singură supraviețuirea în pădure

VIDEO: Vezi materialul complet marca Asta-i România! 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si