Ea este Alina, femeia care a pus pe jar ziariștii din două țări. De numele ei se leagă o anchetă stufoasă și inima unui italiano vero, ajuns la vârsta a treia. Ea, 33 de ani, el- 83 și amândoi protagoniștii unei telenovele româno-italiene, începută la Roma și continuată într-un sat din Bărăgan.

Umberto, bătrânul italian care a mers la cerșit pentru a-i oferi 300.000 de euro unei românce

În scaun cu rotile, cu o pancartă de gât, implorând mila trecătorilor- așa atrăgea Umberto atenția jurnaliștilor italieni, în urmă cu câteva săptămâni. Cu mâna întinsă în fața unui supermarket din centrul Romei, italianul își spunea povestea, că ar avea o fiică bolnavă și are nevoie de bani.

Cu lacrimi în ochi, bunicul imobilizat în scaunul cu rotile implora ajutorul, iar când se asigura că nu îl vede nimeni, se vindeca miraculos. Își împachetează scaunul cu rotile și pleacă pe patru roți mari, la volanul SUV-ului personal. Minunea n-avea însă să fie trecută cu vederea de jurnaliștii vigilenți care l-au luat la întrebări.

Citește și: VIDEO- Care sunt cele mai „urâte” orașe din România? Vezi ce orașe au fost puse în topul rușinii de către internauți

Prins... pe picior greșit, Umberto schimbă povestea.

Spune că nu are încotro, că trebuia să facă rost de bani ca s-o ajute pe Alina, fiica sa născută dintr-o relație avută în urmă cu 30 de ani cu o româncă din Buzău.

Reporterii de la Italia 1 au aflat că Umberto a ajuns să cerșească pe stradă, de nevoie- după ce, timp de 6 ani, i-ar fi trimis Alinei în jur de 300 de mii de euro, convins că are nevoie urgentă de un transplant salvator.

Din documentele analizate reiese că tânăra a primit în mai multe luni câte 10 mii de euro, pentru presupusa sa operație la inimă și ficat.

Citește și: EXCLUSIV: Stațiunea Costinești, în pericol de închidere/ Antreprenor turism: ”Dacă îi iei Costineștiului acest titlu, îi iei șansa la dezvoltare”

Ambele organe ar fi costat-o pe bolnava închipuită, peste 70 de mii de euro și ar fi fost „cumpărate” de la Ministerul Organelor. O ipoteză pe cât de halucinantă, pe atât de convingătoare pentru un bătrân, de peste 80 de ani, trecut prin viață... degeaba.

VIDEO - Asta-i România! Telenovela româno-italiană: Cum a ajuns un italian de 83 de ani să cerșească din cauza unei românce cu 50 de ani mai tânără

VIDEO - Asta-i România! Telenovela româno-italiană: Cum a ajuns un italian de 83 de ani să cerșească din cauza unei românce cu 50 de ani mai tânără

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Când a auzit că niște străini se interesează de soarta ei, Alina și-ar fi căutat repede o cariocă prin casă, una care nu le mai trebuia copiilor ei și și-a făcut repede semn pe piept, ca si cum ar fi fost cicatricea de la operația salvatoare.

Citește și: Lacrimi de durere după masacrul din Belgrad. Fiica antrenorului de la SCM Zalău a murit în atacul armat de la școală

Jurnaliștii italieni continuă să investigheze povestea și sună la așa-zisul „Minister al Organelor”. Se vede treaba că Alina nu e, însă, singură în toată telenovela. Colegele ei de actorie lucrează zi-lumină la „Ministerul” cu pricina și răspund la telefon tuturor celor care au întrebări.

Cine este Alina, românca care profitat de bunătatea italianului de 83 de ani

Mihăilești- satul buzoian în care nu se întâmplă niciodată nimic și în care toată lumea se întreabă cine e tânăra devenită celebră în două țări.

„- Poate să existe iubire între un bărbat de 80 de ani și o fată de 30 de ani?

- Nu. L-a iubit pentru bani.

- Credeți dumneavoastră?

- Da. Banul dictează”.

„Cât au fost bani, cât a fost iubire?”-  Asta au vrut să o întrebe jurnaliștii pe Alina, pe care aveau să o găsească la capătul satului, împreună cu mama sa.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: Marcel Ciolacu a făcut un anunț despre salarii și taxe: ”Nu se taie! Nu se majorează”

Curioși din fire, am dat si noi fuga la Mihăilești, la poarta impunătoare a Alinei. Aflăm că tânăra s-a ținut de promisiune și a decolat spre Italia, așa că acasă, singura care ne lămurește e mama ei. Femeia recunoaște că tânăra nu e bolnavă, ci e sănătoasă tun.

Mai departe începem să înțelegem că niciodată între cei doi nu a existat o relație ca între tată și fiică, ci mai mult de atât. S-ar fi înfiripat o relație de multă vreme, pe când Alina făcea curățenie în casa lui Umberto.

Citește și: VIDEO- Ajungem să fim proprietari la vârste înaintate

În concluzie, Umberto s-a îndrăgostit lulea de Alina, dar, ca să nu se facă de râs, ar fi fost nevoit să inventeze povestea cu tatăl și fiica bolnavă.

Citește și: Patru persoane din Iași au fost arestate pentru trafic de droguri de mare risc şi spălare de bani

Procurorii din Italia instrumentează 59 de plângeri făcute de bătrânii din Italia, escrocați de femei din țara noastră si trimiși să cerșească pentru a face rost de bani, pentru povești inventate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si