„Pentru noi e paradisul!”

„Ieșirile cu cățeii...deci nu îți poți închipui. Singur! Mai ales într-o zi din aia geroasă de minus 15 grade, să troznească zăpada, sania zburdă, plutește efectiv, cățeii nu se încălzesc dacă e așa răcoare, nu simt nevoia să bea apă, aia e superb, deci nu-ți vine să crezi ce zona faină avem aici!

La un moment dat m-am săturat de oraș.

Efectiv nu mai suporatam. Mașini, zgomot,.. gata! Și am început să caut un loc retras! Știam zona de aici, umblasem cu bicicleta mult și am găsit-o! Pentru noi e paradisul! Bine, dacă aș fi mai tânăr cu 15-20 de ani probabil m-aș muta în Laponia.

Cam e capătul lumii, să zic așa... Suntem înconjurați de pădure. Eu personal aici vreau să mor. Dar nu știu dacă voi și reuși.”

Suntem în Munţîi Poiana Ruscă, într-un tărâm cu adevărat feeric, unde ai impresia că timpul stă în loc. Aici e Ținutul Pădurenilor, unde iernile durează jumătate de an și totul încremenește parcă până la colțul ierbii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| Cel mai bun exemplu al paradoxului țară bogată – popor sărac! Pădurile de lângă un sat din Vrancea, pline de „diamante negre”

„Numai Dumnezeu ne salvează!”

„Salvarea nu poate ajunge, stăm așa... Când picăm, picăm că și așa numai Dumnezeu ne salvează, altcineva n-are cine pe aici!”

Aici între pădurile cernute în alb își duc viață după reguli nescrise o mâna de oameni, pe care abia așteptăm să-i descoperim!

În liniștea unei „dimineți de sat”, pe o vreme blândă pentru această perioadă, ne întâlnim cu Mircea Costa. E un munte de om, născut aici, plecat o perioada prin străînătate și întors la vatră, cum îi place să spună.

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| Suntem în zodia supraviețuirii din care mai scapă cine poate. Cumpărăm cele mai scumpe alimente din ultimii 10 ani și plătim facturi de trei ori mai mari, deși salariile și pensiile ne-au rămas mici 

Mircea Costa: „Deși financiar și familial eram realizat, simțeam că nu sunt împlinit. Și astfel am decis că din experiență pe care am acumulat-o în acești ani în străinătate și în privat am vrut să o întorc și comunității din care mă trag și unde am copilărit și m-am născut.”

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Azi îl găsim acasă într unul dintre cele mai isolate sate din tiutul padurenilor, dar pe care vrea să l scoată la lumina și să-l pună pe harta țării..De 5 ani e  primar aici și ne spune că e fericit că a reușit să facă drumul de acces, o șosea ce traversează păduri întregi și șerpuiește printre dealuri, și că astfel localnicii pot coborî ori de câte ori au nevoie în Hunedoara.

Citeste si: VIDEO| Pe 21 ianuarie se sărbătorește Ziua Mondială a Îmbrățișării

VIDEO: Urmărește materialul integral marca Asta-i România!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si