O sinagogă a fost incendiată în Armenia. Un videoclip distribuit în mediul online a surprins mai mulți oamenii care au dat foc ușii sinagogii "Mordechai Navi" din Erevan.

Un alt atac asupra sinagogii a avut loc în luna octombrie

Acesta nu este primul atac asupra acestei sinagogi din Erevan. Pe data de 3 octombrie, un antisemit a stropit sinagoga "Mordechai Navi" cu vopsea și a spart fereastra.

Atunci, ASALA_Young și-a asumat responsabilitatea pentru actul de vandalism. Organizația promovează ideile Armatei Secrete Armene pentru Eliberarea Armeniei (ASALA), o organizație paramilitară armeană creată în 1975 și recunoscută de Statele Unite ca fiind teroristă. Acest act de intimidare ar fi fost pregătit "pentru a se răzbuna pe Israel și pe evreii din lume pentru susținerea Azerbaidjanului". 

Sinagoga "Mordechai Navi" din Erevan a fost incendiată.

[Sursa foto: X]

Citește și: Ziua 36 război Israel-Hamas. Benjamin Netanyahu: „va păstra controlul asupra Fâşiei Gaza, nu o vom lăsa în seama forţelor internaţionale”

Recep Tayyip Erdoğan, previziuni legate de războiul din Israel

Președintele Turciei a declarat că Israelul va suferi o dezamăgire ca urmare a conflictului din Orientul Mijlociu, așa cum a făcut-o și Armenia mai devreme în conflictul din Garabagh, relatează Azernews.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă- wowbiz.ro

"După ani de zile în care a alergat după visele pământurilor noastre, Armenia a învățat lecția războiului din Garabagh și a rămas pe poziții. Israelul a suferit și el o dezamăgire. Atâta timp cât noi, 85 de milioane de oameni, suntem uniți, nimeni nu ne poate rupe. Și de aceea, o armată încă puternică și modernă este o necesitate pentru noi", a declarat el în timp ce se adresa membrilor fracțiunii Partidului Justiției și Dezvoltării, aflat la guvernare în parlament.

Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Cei 86 de români evacuați duminică din Gaza au ajuns la București. MAE: ,,Până în prezent, 220 de cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza''

Erdogan a numit, de asemenea, Israelul un "stat terorist", care de altfel deține și bomba nucleară. Cu toate astea, el a spus că îi prevede sfârșitul în cariera lui Beniamin Netanyahu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si