„În tot acest timp, buletinul premierului Marcel Ciolacu a ajuns pe piața neagră de pe internet după ce hackerii au spart baza de date a Camerei Deputaților. Ar fi furat și alte date importante ale mai multor parlamentari. Iasmina Ardelean are detalii. Iasmina, bună seara!”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Atac cibernetic la Camera Deputaților. Datele premierului Marcel Ciolacu, furate de hackeri

„Bun găsit. Potrivit unor surse, atacul ar fi fost dat de pe un server din Italia. Printre documentele care au ajuns pe mâna hackerilor s-ar afla acte de identitate, analize medicale, contracte bancare și alte date personale ale parlamentarilor. Principala țintă a fost premierul Marcel Ciolacu al cărui buletin a circulat deja pe dark web, adică piața neagră virtuală. Și cartea de identitate a liderului UDMR, Kelemen Hunor, a ajuns acolo.
Între timp, hackerii au trimis o cerere de răscumpărare pe adresa de e-mail a Camerei Deputaților. Cer 40.000 de mii de euro pentru a șterge datele confidențiale pe care le-au furat.

Citește și: Hackerii clonează vocile copiilor cu ajutorul inteligenței artificiale. Metoda de înșelătorie este foarte periculoasă și îi poate lăsa pe părinți fără bani

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Secretariatul General al instituției a făcut o plângere penală la DIICOT, dar și alte autorități în domeniu încearcă să rezolve problema.
Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică și un departament special din SRI caută să afle cine sunt hackerii care au furat datele”, a transmis Iasmina Ardelean, reporterul Știrilor Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si