Close sidebar
Close sidebar

VIDEO. Atac masiv cu rachete asupra capitalei Israelului, Tel Aviv

Un atac masiv cu rachete trase de guparea Hamas din Fâșia Gaza se desfășoară luni seara, în jurul orei 20.00, asupra capitalei Israelului, Tel Aviv. Sistemul de apărare al Israelului, celebrul Irone-Dome, a fost pus în acțiune.

Sorin Negru,

Atac masiv cu rachete cu rază lungă de acțiune din Fâșia Gaza


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sirenele care avertizează împotriva rachetelor sună, luni seara, în centrul Israelului, inclusiv în capitala Tel Aviv, informează Times of Israel.

Citește și: Ziua 36 război Israel-Hamas. Benjamin Netanyahu: „va păstra controlul asupra Fâşiei Gaza, nu o vom lăsa în seama forţelor internaţionale”

Este vorba de un atac masiv cu rachete cu rază lungă de acțiune din Fâșia Gaza, primul din ultimele patru zile, arată sursa citată.

Sirenele antiaeriene sună și în orașele Ashkelon și în alte zone din sudul Israelului.

Atac cu rachete în Israel- harta tintelor 

[Sursa foto: Twitter]

Potrivit sursei citate, nu există rapoarte imediate despre răniți sau daune materiale în urma atacului.

Ministrul apărării, Yoav Gallant, a declarat luni seara că Hamas a pierdut controlul asupra Fâşiei Gaza, iar trupele armatei israeliene (IDF) acţionează pentru a captura complet oraşul Gaza, relatează The Times of Israel.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Nu există nicio forţă a Hamas capabilă să oprească IDF. IDF avansează în fiecare punct. Organizaţia Hamas a pierdut controlul asupra Fâşiei Gaza. Teroriştii fug spre sud. Civilii jefuiesc bazele Hamas. Ei nu mai au încredere în guvern", a declarat Yoav Gallant, făcând un bilanţ de evaluare a luptelor.

El a spus că forţele israeliene avansează "conform planurilor şi îşi îndeplinesc sarcinile cu precizie, letal".

Operațiuni în forță ale Israelului în Fâșia Gaza

Șeful Statului Major al Armatei Israelului (IDF), generalul Herzi Halevi, a promis luni că va restabili securitatea locuitorilor din nordul Israelului, având în vedere atacurile repetate cu rachete și rachete din partea Hezbollah și a facțiunilor palestiniene aliate.

„Ne pregătim puternic cu planuri de acțiune pentru nord. Misiunea noastră este să aducem securitate. Situația de securitate nu va rămâne astfel încât locuitorii din nord să nu se simtă în siguranță să se întoarcă la casele lor”, spune Halevi.

O imagine care circulă pe rețelele de socializare arată trupe ale Brigăzii Golani a IDF în clădirea parlamentului Gaza din orașul Gaza, după ce au capturat locul.

Armata Israelului, în Parlamentul din Gaza

Presiune tot mai mare pe Israel să oprească focul în Fâșia Gaza

Şeful diplomaţiei israeliene a estimat luni că presiunea internaţională asupra ţării sale este în creştere în ceea ce priveşte operaţiunile militare din Fâşia Gaza şi că trebuie depuse eforturi pentru a prelungi "legitimitatea" acestor operaţiuni, informează AFP.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Avem două sau trei săptămâni înainte ca presiunea internaţională să se intensifice cu adevărat, însă Ministerul Afacerilor Externe (israelian) se străduieşte să extindă fereastra de legitimitate şi luptele vor continua cât timp va fi necesar", a spus ministrul israelian al afacerilor externe Eli Cohen.

Cel mai mare spital din Gaza a încetat să mai funcţioneze şi decesele în rândul pacienţilor sunt în creştere, a declarat duminică şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în timp ce asaltul feroce israelian continuă în fâşia controlată de Hamas.

Spitalele din nordul enclavei palestiniene, inclusiv complexul al-Shifa, sunt blocate de forţele israeliene şi abia reuşesc să aibă grijă de cei din interior, cu trei nou-născuţi morţi şi alţii expuşi riscului întreruperii curentului electric pe fondul luptelor intense din apropiere, potrivit personalului medical.

Israelul afirmă că spitalul adăposteşte militanţi palestinieni ai Hamas care au lansat atacuri mortale în sudul Israelului pe 7 octombrie şi că gruparea are centre de comandă sub şi în apropierea spitalelor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI