Doi atacatori au fost ucişi şi şase persoane, printre care trei poliţişti, au fost rănite în urma unui atac terorist petrecut marţi în cel mai mare tribunal din Istanbul, transmite presa turcă.

Citește și: VIDEO- Atac armat într-o biserica din Istanbul! Un om a fost ucis cu sânge rece. Cine sunt atacatorii

Atacatorii aparţineau grupării de extremă stângă DHKP-C, a indicat ministrul de interne pe platforma socială X. 

Gruparea extremistă a mai comis atacuri în Turcia și în trecut.

Acest tribunal- unde sunt judecate cazuri grave, inclusiv de terorism- a mai fost scena unor atacuri armate în trecut.

Ministrul de Interne, Ali Yerlikaya, a declarat într-o postare pe rețeaua de socializare că a fost un atac terorist care a vizat un punct de control din afara „Poarta C” a complexului masiv al tribunalului.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Oficialii i-au identificat pe atacatori după inițialele lor, E.Y. și P.B., un bărbat și o femeie, și au spus că ambii sunt membri ai Partidului Revoluționar de Eliberare a Poporului-Front (DHKP-C).

Trei polițiști și trei civili din zonă au fost răniți în atac, dar unul dintre răniți a murit ulterior în spital, conform Daily Sabah.

Bilanțul atentatului se ridică astfel la trei morți. Motivul exact al atacului nu este clar deocamdată.

Imagini transmise de postul CNN Türk au arătat oameni fugind panicaţi din tribunal, în timp în exterior se auzeau focuri de armă.

Reacția președintelui Erdogan după atentat

„Intervenția în timp util a forțelor de securitate a zădărnicit atacul perfid”, a declarat președintele Recep Tayyip Erdoğan, vorbind la o ceremonie în provincia Kahramanmaraş.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Incidentul vine la câteva luni după un atac similar în fața sediului poliției din capitala Ankara, în octombrie anul trecut.

Atunci au fost implicați membrii ai mișcării PKK (Parti Karkerani Kurdistan), Partidul Muncitorilor din Kurdistan. 

„Turcia își va continua lupta decisivă împotriva tuturor grupărilor teroriste și a susținătorilor acestora fără discriminare”, a dat asigurări Erdogan.

v


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si