Cei trei bărbaţi, însoţiţi de un copil de 11 ani, au campat o noapte în masivul Bucegi. Spre dimineață somnul le-a fost întrerupt de o ursoaică şi puiul ei, care, în căutare de hrană, s-au apropiat de cortul lor. Speriaţi, turiștii s-au dezmeticit imediat și au reuşit să fugă pe un deal din apropiere.

”Spre dimineață am simțit lângă cort pași adulmecători de urs.

L-am simțit, era acolo. A descoperit hrana din copac. S-a urcat fără nici cea mai mică problemă să o ia, timp în care noi am ieșit din cort”, spune turistul.

Ursoaica se apropie și sfâșie cortul

În imaginile surprinse de turişti, se vede cum ursoaica se apropie încet şi începe să sfâşie cortul. În tot acest timp, oamenii au privit neputincioşi, de la distanţă, cum sălbăticiunile le-au distrus lucrurile.

Citeste si: VIDEO| Șocant: Selfie cu ursul

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Animalul nu pare să fie deloc deranjat de câinele care o latră, ca să o îndepărteze, ba chiar se repede la el, să-l sperie.

Şi proprietarii cortului au încercat să o alunge, însă în zadar.

Animelele s-au retras în pădure

Abia după ore bune, animalele sălbatice s-au retras în pădure, iar turiştii au reuşit să coboare de pe munte. Faptul că urșii deja s-au obișnuit cu oamenii îi îngrijorează pe cei care vin în drumeții.

Citeste si: VIDEO| Scene șocante la Predeal: Ursul ”Guleratul”, împușcat în văzul a zeci de turiști

Dacă mergeţi la munte şi daţi nas în nas cu ursul, este important să respectaţi cele 3 reguli de bază nu le daţi mâncare, nu îi fotografiaţi şi staţi cât mai departe de ei. Specialiştii spun că, astfel, animalele se retrag, fără să provoace vreo pagubă.

Citeste si: Urşi filmaţi azi noapte, în Azuga- VIDEO


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si