Forțele ruse au lansat un atac masiv cu rachete asupra Kievului, inclusiv rachete Kinzhal, atac soldat cu victime și distrugeri semnificative.

Citește și: Premierul Ungariei Viktor Orban, în "misiune de pace" la Beijing. Cum poate opri China războiul dintre Rusia și Ucraina?

Jurnaliștii din Kiev au prezentat coloane de fum ridicându-se după impactul rachetelor Rusiei în centrul capitalei din Ucraina.

Rusia, atac masiv cu rachete asupra Ucrainei

Rusia, atac masiv cu rachete asupra Ucrainei

[Sursa foto: X / Volodimir Zelenski]

O alertă aeriană la scară largă a fost declanșată la ora locală 9:50 a.m. Forțele aeriene ucrainene au raportat o amenințare cu arme balistice inamice. La scurt timp după aceea, primele explozii au fost auzite în apropierea orașelor Kropivnitsky și Krivyi Rih din centrul Ucrainei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Unele rachete și-au schimbat direcția spre regiunea Kiev, transmite presa ucraineană.

La ora 10:14, Administrația Militară Regională Kiev a anunțat operațiunea de apărare aeriană în regiune. Mai târziu, primarul Vitali Klitschko a confirmat atacurile Rusiei în Kiev și suburbiile Capitalei.

Volodimir Zelenski: Sunt oameni sub dărâmături la spitalul de copii din Kiev

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a prezentat imagini de la spitalul de copii Okhmatdyt din Kiev, distrus de bombele Rusiei.

"Unul dintre cele mai importante spitale pentru COPII nu numai din Ucraina, ci și din Europa. Okhmatdyt a salvat și a restabilit sănătatea a mii de copii. Acum că spitalul a fost avariat de o rachetă rusească, sunt oameni sub dărâmături, iar numărul exact al victimelor este încă necunoscut. În acest moment, toată lumea ajută la eliberarea molozului – medici și oameni obișnuiți", a scris Zelenski pe rețeaua X/Twitter.

Potrivit lui Zelenski, Rusia nu poate pretinde că nu cunoaște unde cad rachetele sale și trebuie să fie pe deplin răspunzătoare pentru toate crimele sale.

"Împotriva oamenilor, împotriva copiilor, împotriva umanității în general. Este foarte important ca lumea să nu tacă despre asta și ca toată lumea să vadă ce este Rusia și ce face ea", a precizat liderul de la Kiev.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Tradiția pe care Lora a refuzat să o respecte la nuntă: ”Este un obicei barbar”- radioimpuls.ro

Citeste si: Uleiul care te ajută să ai un somn profund şi odihnitor. Lidia Fecioru: "Ne ajută să ne calmăm frica de a nu fi auziți și văzuți"- antena3.ro

Atacul Rusiei din 8 iulie, printre cele mai brutale din ultimii doi ani

Cel puţin 20 de persoane au fost ucise, iar peste 50 rănite în urma atacurilor în valuri ale Rusiei cu rachete, luni, în prima parte a zilei, asupra Ucrainei, a anunţat ministrul de interne ucrainean Ihor Klimenko.

Kievul a fost printre oraşele cel mai grav afectate, alături de Krivoi Rog, în sudul Ucrainei.

Forţele ruse au tras "peste 40 de rachete" de diferite tipuri asupra mai multor oraşe din Ucraina, între care capitala Kiev, unde cel puţin şapte persoane au fost ucise, potrivit unor informaţii preliminare.

Atacul Rusiei de luni asupra capitalei Ucrainei a fost unul dintre cele mai grave din cei peste doi ani de invazie pe scară largă a Moscovei, a declarat primarul Kievului, Vitali Kliciko.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si