„A fost o altă noapte plină pentru salvatorii din estul și sud-estul țării. O ambulanță care trebuia să ajungă la un copil de numai patru ani a rămas blocată pe drumurile pline de zăpadă din județul galați, iar mai mulți oameni captivi în mașini ore bune au făcut atacuri de panică. Sute de mii de familii au rămas fără curent electric în locuințe”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Viscolul a făcut ravagii în țară. Drumurile au fost blocate și mașinile au rămas înzăpezite

Sunt imagini filmate ieri înainte de lăsarea serii. Echipajul unei ambulanțe din Galați iese din viscolul puternic să dea o mână de ajutor pasagerilor din mașini. Oamenii au rămas blocați în troiene și au făcut atacuri de panică. O altă ambulanță a rămas și ea blocată în drum spre localitatea Smulți din Galați. Acolo, un copil de patru ani avea nevoie de ajutorul medicilor. O șeniletă i-a fost trimisă în ajutor, iar micuțul a fost dus la spitalul din Tecuci.

Probleme au fost și în județul Vaslui unde pompierii au intervenit pentru a scoate o ambulanță cu pacient rămasă blocată în zăpadă.

Cel mai rău a fost, în schimb, la malul mării. Rafalele de vânt au atins chiar și 100 de kilometri pe oră, suficient de puternice cât să desprindă acoperișul de pe una dintre case și să îl arunce în mijlocul drumului.

Citește și: Nouă atenționare din partea Administrației Naționale de Meteorologie. Un cod galben de viscol a fost emis pentru zece județe din țară

Marea a fost ieri extrem de agitată. Cei mai curajoși s au apropiat să pozeze valurile uriașe. Mai multe bărci ancorate în port au fost inundate, unele chiar au ajuns pe fundul apei.

Ieri, în Constanța, a fost cod roșu de viscol.

Toate drumurile județene și naționale au fost închise. Unei bătrâne în vârstă de 80 de ani i s-a făcut rău și a cerut ajutorul ambulanței, doar că în drum spre spital ambulanța s-a blocat în nămeți. În final, femeia a fost transportată cu șenileta. Zeci de mii de oameni au înghețat de frig în case. 65 de localități au rămas fără energie electrică. 51 de autoturisme au rămas blocate în zăpadă și 175 de persoane nu au putut ieși din mașină din cauza nămeților. În plus, alimentarea cu apă a cedat din cauza frigului iar constănțenii nu au avut apă la robinet.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ne mutăm în Tulcea, al doilea județ afectat de codul roșu de fenomene extreme. În imaginile filmate lângă comuna Nalbant sunt surprinși trei pompieri care încearcă să elibereze drumul. Salvatorii abia se pot mișca din cauza rafalelor de vânt. Toți trei trag la unison de copacul care blochează strada, dar în zadar.

Vântul a atins la rafale chiar 120 de kilometri pe oră. Potrivit ISU Tulcea, ieri au fost înregistrate peste 70 de apeluri la numărul unic de urgență ce vizau copaci căzuți care blocau căile de acces.

Și aici, autoritățile au luat decizia de a închide toate șoselele.

Cei care au vrut să plece spre Capitală s-au împotmolit pe Autostrada Soarelui. Munți de zăpadă s-au așezat pe drum iar șoferii au fost nevoiți să oprească și să aștepte ajutorul drumarilor.

Al treilea județ sub cod roșu de viscol a fost Brăila. Aici am dat peste același peisaj ca la malul mării. Mulți români n-au putut ajunge nicăieri pentru că drumurile au fost închise.

În Brăila, bilanțul este unul dezastruos. Curentul a picat în 105 localități din județ. Este vorba de 44.100 de oameni care au stat în beznă și fără căldură.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Școli închise luni din cauza vremii. Vestea de ultimă oră care îi bucură pe elevi

Și în Galați totul a fost înghețat. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au cerut oamenilor să rămână acasă. Mulți n-au ascultat și s-au pornit la drum, în ciuda avertizărilor și au rămas blocați. Peste 1.800 de gălățeni au sunat la 112 fie pentru că au rămas fără energie electrică sau pentru copaci căzuți pe mașini și case. Codul roșu s-a resimțit și pe calea ferată. 21 de trenuri au fost anulate ieri din cauza fenomenelor extreme, iar cele care au circulat au avut întârzieri chiar și de 480 de minute. O garnitură care circula pe ruta Galați-Brăila a fost blocată în câmp mai multe ore după ce viscolul a rupt un fir de înaltă tensiune.

Și la munte au fost probleme. Un grup de cincizeci de turiști care se afla pe creasta masivului Parâng au avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor să se întoarcă la cazare. Școlile din județele Brăila, Galați, Tulcea, Constanța și Călărași vor fi închise astăzi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si