Este alerta globala dupa decesele inregistrate in tari considerate destinatii ideale de vacanta!

19 oameni au murit in Costa Rica, tara tot mai frecventata in perioada concediilor si de romani, dupa ce au consumat alcool contrafacut, care continea metanol.

RADU TINCU- TOXICOLOG: Doza care poate produce orbire definitiva unei personae e foarte mica, de 4-5 ml de alcool ingerat, iar doza letala este la fel de mica, de 1ml- 1,5 ml pe kilogram corp.

Adica 45-50 de ml pentru o persoana adulta.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Autoritatile din Costa Rica au emis o alerta nationala si au confisat deja in jur de 30.000 de sticle cu bauturi spirtoase contrafacute!

Contrabanda cu metanol a devenit chiar o practica in America latina, arata datele oficiale. In Costa Rica, alcoolul contrafacut reprezinta 19 la suta din piata, 28 la suta in Brazilia si o treime in Mexic.

Romanii recunosc si ei ca au incredere totala atunci cand consuma o bautura in vacanta.

Probleme sunt si in Republica Dominicana, unde au murit 4 turisti americani, cu aceleasi suspiciuni, de intoxicatie cu metanol.

Exista si sfaturi pentru turistii care ajung in tarile cu risc din acest punct de vedere: sa nu consume cocktailuri, sa ceara bauturi ambalate in sticle care sa fie deschise in fata lor sau sa le cumpere din magazinele tip duty-free.

ALEXANDRA MARIN- REPORTER KANAL D: Cazuri similar de intoxicatii cu methanol au fost inregistrate in intreaga lume, inclusiv in Romania, aici unde in ultimii ani, zeci de perosane au ajuns la spital ori au

murit, dup ace au cumparat din surse nesigure alcool metilic, crezand ca este alcool etilic din fermentatie de fructe.

Cel mai recent caz este cel din localitatea Dragalia, judetul Calarasi, aici unde doi oameni au murit, iar alti patru au ajuns spitalizati cu probleme de vedere dupa ce au consumat visinata in care asa-zisul producator a introdus si alcool metilic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si