Zeci de oameni au rămas captivi în birourile clădirii din apropierea capitalei ruse, Moscova, iar cel puțin două persoane au sărit în gol spre moarte ca să scape de flăcări.

Potrivit The Moscow Times, incendiu a izbucnit luni într-un centru de cercetare care dezvoltă componente pentru avioanele de luptă rusești.

Incendiul a afectat compania NII Platan din Fryazino, regiunea Moscova, potrivit presei ruse de stat.

Imaginile publicate pe rețelele sociale arată coloane groase de fum negru care urcă în exterior în timp ce focul străbate clădirea de opt etaje.

Clădire în flăcări lângă Moscova

Potrivit martorilor, mai mulți oameni erau blocați la etajele superioare în timp ce infernul continua să se extindă.

Guvernatorul regiunii Moscova, Andrei Vorobyov, a declarat că incendiul a cuprins clădirea institutului de cercetare Platan din orașul Fryazino.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Platan, un producător de electronice de apărare, a fost supus sancțiunilor americane legate de război din iunie 2022 pentru producerea și distribuirea de "pigmenți și coloranți” folosiți de armată.

"Din păcate, două persoane au fost ucise în incendiul de la Fryazino”, a scris Vorobyov pe Telegram. Ulterior, bilanțul oficial a crescut la 8 morți. 

Oficialul rus a spus mai devreme că o persoană a fost evacuată, iar alte șapte ar putea să fi rămas blocate în clădire, în timp ce pompierii continuă să lupte cu flăcările.

Vorobyov a spus că victima evacuată a fost internată în spital în stare gravă.

Serviciile de urgență au comunicat ulterior că au pierdut contactul cu șase persoane din interiorul clădirii.

Momentul unei explozii a fost surprins de martorii care filmau incendiul:

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si