"Doi tineri din Sibiu au transformat o veche gospodărie țărănească într-un adevărat refugiu pentru minte și suflet. Locul care păstrează și acum o parte din obiectele originale a devenit un magnet pentru turiștii dornici să descopere viața de la țară, în inima naturii", a transmis Cristina Dorobanțu.

Au transformat o casă țărănească într-un adevărat refugiu pentru minte și suflet

"Pe idea asta am mers: lasă că dam jos straturile și vedem ce a fost la origine.

Cred că este a patra încercare de albastru ca să iasa exact acel albastru, să reînviem ce a fost", a declarat Claudia Diaconeasa, proprietar.

Claudia și Andrei Diaconeasa și-au dorit să aibă propriul loc în care să se bucure de ritmul vieții la țară. După ani de căutări, au cumparat o gospodarie veche dintr-un sat din Marginimea Sibiului, pe care au început să o restaureze.

"Un loc intim, nu e comercial, nu ai asfalt. Se plimba vacile și oile pe stradă, auzi vântul, auzi insecte. Eu nu am crescut la țară, nu am avut parte de bunici în viața la țară. Mi-am dorit foarte tare să trăiesc și partea asta și uite că a venit", a declarat Claudia Diaconeasa, proprietar.

Cei doi și-au dorit să paăstreze cât mai mult din farmecul locului.

"Când noi am ajuns aici aveam acolo o șură parțial amenajată, fost grajd.

Casa bătrânească locuibilă, era o parte din șură zona de bucătărie și apoi din șură ieșeai direct în livadă", a declarat Claudia Diaconeasa, proprietar.

"Puteam să dam șura jos și să facem o construcție nouă, dar își pierdea tot farmecul. Degeaba țineam casa bătrânească, dacă nu țineam șura. Am gasit de la mese, dulap, cufărul, am găsit un pick up vechi și cu viniluri, plin", a declarat Andrei Diaconeasa.

Tinerii au reușit să transforme casa veche de sute de ani într-un loc dotat cu tot confortul vremurilor moderne. Acum, șura în care odinioară era ținut fânul este spațiu de relaxare.

"Am creat un dormitor. Lemnul din care este făcut patul acesta este dintr-o veche șură demontată. Acesta este dulapul bunicii soțului meu, aceasta este o veche uță, ne-am tot gândit ce să facem cu ea, nu se potrivea în niciun loc și am zis ok, facem o masă", a declarat Claudia Diaconeasa, proprietar.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

De altfel, aproape fiecare obiect din casă are o poveste.

"Mesele sunt făcute din lemnul recuperate al unei case vechi care a fost dărâmată. Am păstrat bârne, ofstene, tot ce am putut recupera, am vrut să păstram această fereastră care era de exterior", a declarat Viorica Cioconea, designer restaurator.

Vechea casă țărănească este deschisă oaspeților care vor să se bucure de traiul simplu de la sat.



"E ceva ce îți aduce liniște, spa-ul acela mental, efectiv îți auzi gândurile. Vorbim de patru dormitoare și o camera hybrid. Avem și sauna și ciubărul ca și facilitate extra pentru cine își dorește", a declarat Claudia Diaconeasa, proprietar.

Prețul pentru a închiria întreaga locație este de 1500 de lei pentru o noapte.

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citește și: VIDEO- Ce drepturi avem ca angajați? Demisia și concedierea, explicate de avocat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: