Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Au zburat, au analizat. Acum așteaptă viitura pe Dunăre

Ministrul Mediului a survolat Dunărea cu elicopterul și a analizat cele mai vulnerabile diguri de pe teritoriul României. Oficialul de la București le transmite localnicilor să fie liniștiți. Deși viitura pe Dunăre aduce cantități impresionante de apă, pe noi s-ar putea să ne salveze geografia: fluviul e mai lat în zona țării noastre față de situația din Budapesta, de pildă. Oricum, în România, lucrările recente de îndiguire sunt o raritate.

Redactia Stirile Kanal D,

VIDEO Au zburat, au analizat. Acum așteaptă viitura pe Dunăre


DISTRIBUIE
acest articol

În comuna Bistreț din Dolj, oamenii își reamintesc îngroziți clipele din 2006, când furia Dunării a rupt digul de protecție și a produs pagube istorice în zonă.

"Case inundate, lume disperată, nu mai știau ce să facă. Groaznic ne-a fost frică, mamă", spune o localnică.

Citeste si: Veste bună pentru fermierii români! Banii intră pe card până pe 15 octombrie- kanald.ro

Citeste si: Absolventă de Medicină, moartă după o plimbare cu motocicleta în Bistrița-Năsăud- wowbiz.ro

Citeste si: Secretele demult pierdute ale adevăratului Prim Război Mondial ies la lumină. Arheologii au aflat ce s-a întâmplat acum 3.000 de ani- antena3.ro

Bilanțul de atunci: cinci sute de case afectate, șase sute de oameni evacuați, aproape cincizeci de mii de hectare de teren agricol sub ape și o mie de kilometri de drumuri inundate.

"Au evacuat pe toată lumea, o lună și ceva a stat apa", își amintesc oamenii. Dacă Dunărea va crește necontrolat, situația tragică s-ar putea repeta, astfel că ministrul Mediului a ajuns astăzi în zonă cu elicopterul- ca să verifice digurile.

După inundațiile din 2006, autoritățile au construit în zona digului rupt o barieră din fier pe care au îngropat-o în pământ. 

O situație ca cea din 2006 este puțin probabilă, da asigurări ministrul.

"Mă aștept să nu avem probleme, în sensul în care toate digurile de apărare să-și facă treaba și să nu avem nicio localitate afectată, să nu avem nicio suprafață de teren agricol inundată", spune el.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI