Strazile s-au transformat intr-un cuptor incins. La 37, 3 grade cat a fost maxima in capitala, trotuarele si parcurile aproape ca fierbeau. recordul termic a fost inregistrat insa ieri, cand s-a inregistrat cea mai ridicată temperatură din această vară- aproape 39 de grade- la staţia meteo din Hârşova. Dacă ziua soarele este arzător, nici noaptea tropicală nu ne lasă să dormim.

"În noaptea de sâmbătă, 7 spre 8 august, a adus temperaturi neobişnuit de ridicate pe timpul nopţii.

Practic, s-au doborât recorduri absolute pentru luan august la 5 staţii meteorologice, respectiv Buzău, Titu, Sf. Gheorghe- Deltă, Alba-Iulia şi Tecuci, unde au fost temperaturi de aproape 25, 26 de grade pe timpul nopţilor", a afirmat Mihai Huştiu, meteorolog ANM:

Citeste si: VIDEO| Zile de foc peste România

Ca să mai scape de căldura insuportabilă, în Capitală oamenii au iesit în parcuri sa se racoreasca la umbra copacilor. La această cişmea publică, mai multă lume a stat la coadă pentru a-şi potoli setea.

La ora 14, termometrul indică 39,5 grade în Capitală. Însă temperatura resimţită de corpul uman este cu cel puţin 5 grade mai mare, adică peste 44 de grade celsius.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Într-o asemenea zi toridă, periculoasă este mai ales depăşirea indicelui de confort termic.

Citeste si: Bilanț COVID-19, 8 august: 1.350 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, bilanţul ajungând la 60.623

"Vasele noastre de sânge încep să se dilate, presiunea din corp, din sânge începe să scadă şi putem să experimentăm chiar starea aceea de leşin.

Specialiştii recomandă ca în această perioadă să limităm expunerea la soare şi să fim mai atenţi la hidratare şi la alimentaţie", a declarat Dr.

Ovidiu Peneş.

Sudul si estul tarii sunt sub avertizare cod galben de canicula si intensificari ale vantului.

In restul tarii sunt posibile furtuni trecatoare. De o vreme perfecta s-au bucurat turistii care au dat o fuga in Muntii Fagaras. La cota 2000 astazi la prinz au fost doar 15 grade. Insa racoarea a venit la pachet cu aglomeratia. Pe Transfagaran coloanele de masini s-au intins pe cativa kilometri iar la Balea Lac parcarile au fost arhipline.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si