Austria ne deschide calea spre Schengen. Este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România, după cum a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Ce presupune această situație, aflăm de la colega mea, Iasmina Ardelean. Bună ziua, Iasmina!, a transmis Cristina Dorobanțu.

Austria ne deschide poarta către Schengen

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat astăzi că negocierile pentru intrarea României în spațiul Schengen s-au deblocat.

Practic este primul pas după vetoul de anul trecut, când a fost refuzată intrarea în Spațiul Schengen, alături de Bulgaria. Însă, Austria pune și niște condiții. Noi și vecinii bulgari trebuie să primim solicitanți de azil, dar și să ne consolidăm protecția frontierelor, însă următorii pași ar urma să fie stabiliți astăzi și mâine, când are loc o reuniune a miniștrilor de interne din Uniunea Europeană.

Tot săptămâna aceasta este așteptat și un vot în parlamentul olandez. Anul trecut, Olanda s-a opus aderării Bulgariei în Spațiul Schengen, dar votul a fost și împotriva noastră, pentru că suntem luați la pachet cu vecinii bulgari.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În funcție de aceste discuții, înainte sau după Crăciun, ar urma să aibă loc și un consiliu extraordinar de justiție și afaceri interne, unde ar urma să se ia oficial decizia de aderare a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Din martie ar urma să fie ridicate controalele în aeroporturi, iar din toamnă ar putea fi ridicate și controalele la frontiere, a transmis Iasmina Ardelean.

Citește și: Austria este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România! Reacția lui Marcel Ciolacu: „Am spart gheața”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si