Cel puțin 16 persoane au murit, iar alte 14 au fost rănite, când un autobuz de pasageri s-a prăbușit marți într-o râpă de aproximativ 50 de metri adâncime din Peru, au declarat autoritățile locale citate de Xihua.

Tragedie în Peru: autobuzul plin cu pasageri s-a rostogolit în râpă

Autobuzul s-a prăbușit în jurul orei local 6:30, pe autostrada Libertadores, în timp ce se deplasa de la Lima la orașul Ayacucho, a transmis Centrul pentru Prevenirea și Controlul Situațiilor de Urgență și Dezastrelor al Direcției Regionale de Sănătate din Ayacucho.

Citește și: VIDEO- Un preot a murit, iar altul este grav rănit după un accident dezastruos. Tânărul care a provocat tragedia nu avea permis, iar mașina și-ar fi cumpărat-o azi

„Potrivit rapoartelor inițiale, până acum 14 persoane au fost rănite și 16 au murit”, au spus autoritățile potrivit sursei citate.

Răniții au fost transportați la mai multe spitale din zonă, au adăugat oficialii locali.

Autobuz căzut într-o prăpastie de 50 de metri. Cel puțin 16 morți și zeci de răniți

Autobuz căzut într-o prăpastie de 50 de metri. Cel puțin 16 morți și zeci de răniți

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Autobuzul cu etaj, care făcea legătura între capitala Lima şi Ayacucho, a căzut în prăpastia adâncă de o sută de metri şi a aterizat pe acoperişul său.

Operaţiunile de salvare au fost întârziate de o cădere de grindină, a declarat presei şeful Biroului Avocatului Poporului la Ayacucho, Wiber Vega.

Operatorul de autobuze CIVA a cerut familiilor victimelor „înțelegere și răbdare”, în timp ce compania s-a străduit să ofere toată asistența necesară.

La bordul vehiculului se aflau aproximativ 32 de pasageri și doi șoferi când a avut loc accidentul, a informat postul de știri Radio Programas del Peru.

Oboseala șoferului, una dintre cauzele posibile ale accidentului

Accidentele rutiere sunt frecvente în Peru din cauza vitezei excesive, a stării proaste a drumurilor, a lipsei de semnalizare şi a lipsei de control din partea poliţiei.

Potrivit Ministerului Transporturilor de la Lima, 3.138 de persoane au murit în 2023 în accidente de circulaţie în ţară, 70% din cauza unor factori umani precum oboseala sau incompetenţa şoferului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si