Nu ne alegem vaccinul, dar ne alegem centrul la care vrem sa ne vaccinam. Aceasta va fi noua regula a campaniei de imunizare care va intra din 15 martie in etapa a treia. Cetatenii vor fi nevoiti sa se inscrie pe o lista de asteptare. Insa nu una generala, ci una aferenta fiecarui centru in parte.

„În momentul in care, in respectivul centru de vaccinare vor fi locuri disponibile.

Persoana de pe list va fi notificata prin sms sau email si va avea la dispozitie acel loc liber pt 24 de ore, timp in care va confirma programarea”, spune Valeriu Gheorghiță.

In situatia in care persoana vrea sa schimbe centrul de vaccinare, trebuie sa se reinscrie pe lista aferenta centrului dorit.

Vaccinarea anti Covid are noi reguli în România

Persoanele care intra pe platforma online vor putea vizualiza centrele de vaccinare doar dupa ce se vor inscrie in lista de asteptare. Autoritatile au anuntat ca scopul acesteia este acela de a gestiona eficient raportul intre numarul de persoane si dozele disponibile, astfel incat sa nu mai existe doze pierdute.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Proportia de 75-25 la suta va fi categoric pastrata, din lista de asteptare in ordinea cronologica a programarii, vor fi planificate 75 la suta persoanele din grupele vulnerabile si 25 la sita cele din grupele care desfasoara activitati esentiale”, Valeriu Gheorghiță.

Pana la inceputul acestei luni, Romania a primit 2,3 milioane de doze de vaccin si urmeaza sa primeasca un numar si mai mare odata cu debutul celei de-a treia etape a campaniei de vaccinare.

Peste două milioane de doze de vaccin în martie

„Pentru luna martie vorbim de un total de 2 mil 640 de mii de doze si pe toata perioada, de la primele livrari pana la sfarsitul lunii martie, vorbim de 4,351 de mii de doze pana la sfarsitul lunii martie”, spune Valeriu Gheorghiță.

Cele mai multe vaccinuri vor fi cele de la Biontech Pfizer, care are, de altfel, SI cel mai mare procent de utilizare in tara noastra: peste 75 la suta dintre dozele primite au fost deja utilizate.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si