Oamenii de stiinta care studiaza curentii marini spun ca aparitia drogurilor la vecinii bulgari era fireasca, dar se pare ca pana acum cei care conduc ancheta de amploare nu au cerut nicio analiza specialistilor in prognoze.

Pachetele cu droguri sunt cu un pas.... sau mai bine zis "cu un val" inaintea autoritatilor. Astazi, ministrul de interne bulgar a anuntat ca 170 de kilograme de cocaina pura au fost gasite plutind in dreptul localitatii Sabla, la doar 30 de kilometri distanta de Vama Veche.

Citeste si: Imagini incredibile la Timișoara! Un tramvai a fost scăpat de sub control și a făcut prăpăd pe străzi!

Era de asteptat ca drogurile sa ajunga si in apele teritoriale ale bulgariei iar asta, deoarece marti un pachet cu stupefiante a fost gasit tocmai in Vama Veche

Oamenii de stiinta care studiaza in profunzime curentii marini si dinamica lor spun ca acest lucru era asteptat inca de la finalul lunii martie.

Atunci, o tona de droguri a fost gasita dupa ce o salupa suspecta a esuat in dreptul unei plaje din Sfantu Gheorghe.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Celelalte pachete au fost purtate pe mare: pana acum sunt peste 330 de kilograme aduse de valuri.

Citeste si: Soția milionarului austriac a RUPT TĂCEREA! Ce spune despre sinucidere femeia care îi va moșteni toată averea?

De la Sulina, continuand la Sf Gheorghe, acesti curenti in general chiar daca sunt niste ramuri, ajung pana la coasta bulgara si acolo mai departe.

Sigur, reconstituirea intregului proces este posibila si noi o sa incercam sa facem in zilele urmatoare acest lucru

Daca totul s-ar fi intamplat in plin sezon estival, cand plajele sunt pline de turisti, cocaina pura ar fi putut fi mortala daca pachetele ar fi fost desfacute.

Este inca incert daca autoritatile se descurca in ancheta fara precedent.

Citeste si: Caz medical extrem de rar! Patru albine vii, scoase din ochiul unei tinere de 28 de ani! Medicii au rămas șocați în momentul operației: "Mișcau picioarele și..."

Mai ales ca nici sistemul SCOMAR, care trebuia sa detecteze orice nava care intra in apele noastre teritoriale, nu a functionat de la bun inceput.

In noaptea in care drogurile au fost descoperite in Delta Dunarii, sistemul de supraveghere era defect, se pare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si