Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Autoritățile se pregătesc pentru valul trei, posibil mai dur

Valul trei al pandemiei ar putea fi mai dur decât experiențele prin care am trecut până acum iar România e la un pas de această situație gravă.

Iulian Ciurea,

Autoritățile se pregătesc pentru valul trei, posibil mai dur

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

România riscă să intre din nou în zodia restricțiilor tot mai dure. În țara noastră au fost descoperite deja tulpinile-mutant din Africa de Sud și Marea Britanie.

„Daca lucrurile merg asa in continuare, nu putem exclude alte restrictii. Va invit sa uitati pe cifrele publicate in fiecare zi, lucrurile incep sa devina ingrijoratoare”, spune ministrul Sănătății.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Prima modificare: declarația pe proprie răspundere care acum e valabilă în intervalul orar 23-5 pentru a ieși din casă ar putea deveni obligatorie de la ora 22, seară de seară.

România în valul trei. Autoritățile iau măsuri

Asta înseamnă că și terasele vor avea program mai scurt.

În loc de ora 23, acestea ar trebui să se închidă la ora 22. Motivul este legat în primul rând de explozia numărului de infecții. Spitalele sunt pline din nou: la Marius Nasta, de pildă, în doar 3 zile, gradul de ocupare a crescut de la 60 la sută la sută!

„Indicatorul care nu poate fi pus la indoiala e numărul de persoane la ATI, numarul creste in fiecare zi.

Apelul nostru este ca oamenii sa respecte regulile si sa se protejeze”, spune ministrul Sănătății.

Deși autoritățile vorbesc de restricții, pe stradă și în locurile publice aglomerate vedem mai degrabă oameni relaxați.

Oamenii s-au relaxat mult prea repede, spun specialiștii

La tot pasul dăm de oameni fără mască și de aglomerație, deși sfatul medicilor este unul clar: păstrați distanța!

„În momentul acesta e posibil să existe multe surse în jurul nostru, persoane care pot fi simptomatice sau asimptomatice și care, prin fortul de tuse, de strănut, pot împrăștia acest virus”, spun

medicii.

Autoritățile iau în calcul inclusiv să limiteze capacitatea de cazare a hotelurilor și pensiunilor la 50 sau chiar la 30 la sută.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI