Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Autostrada Soarelui, capcană mortală

Autostrada Soarelui poate fi o capcana mortala pentru soferi din pricina dalelor de beton care se dilata si se inalta ca niste piedici de netrecut. Asfaltul s-a crapat si astazi, iar scenele s-ar putea repeta toata vara pentru ca autoritatile nu au fost in stare sa reabiliteze portiunea cu probleme. Pare halucinant, dar responsabilii de la drumuri dau vina pe Ceausescu pentru tot dezastrul.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Peste 30 de kilometri de chin pentru soferi. O bataie de joc in stil romanesc- care poate transforma oricand autostrada spre mare intr-o capcana mortala. Din pricina caldurii, dalele din beton se dilata si in cale rasar adevarate damburi ce pot fi fatale.

S-a intamplat ieri, cand turistii se intorceau de pe litoral. O veritabila trambulina s-a inaltat brusc in fata autoturismelor. Drumarii au decopertat masiv ca sa curetele rosturile dintre dale. Apoi au acoperit cu asfalt ca sa niveleze soseaua dar au fost impusa restrictii de viteza. Scenele s-au repetat- insa- si astazi, pe o alta portiune.

De ani de zile- autoritatile din transporturi se fac ca ploua si ignora cu buna stiinta pericolele.
Soseaua- a carei constructie a inceput pe vremea lui Ceausescu- a fost doar carpita de-a lungul timpului- niciodata reabilitata ca la carte.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

De ce sa ne mire atunci ca asa-zisul drum de mare viteza e ca unul de tara, cu restrictii la tot pasul. Nu e zi lasata de la Dumnezeu in care muncitorii sa nu fie chemati sa intervina in cazul unor "lucrari urgente".

Drept dovada ca povestea e veche stau imaginile filmate exact in urma cu un an, in iunie 2018. Atunci, autostrada pur si simplu s-a crapat de la caldura.

Doua placi s-au desprins si numai o minune a facut sa nu fim martorii unei nenorociri. O tentativa de omor, spuneau ong-urile. Responsabilii gasesc rapid explicatii. De vina ar fi Ceausescu, care a ordonat o autostrada rezistenta, din beton, din pacate prea greu de intretinut.

ALIN SERBANESCU, PURTATORUL DE CUVANT AL CNAIR: Se construiau aceste autostrazi. Aceasta autostrada de beton si-a depasit limita de viata. si nu mai facem nici noi fata cu intretinerea ei pentru ca autostrazile de beton necesita bani sa fie intretinute.

Bineinteles, cetatenii romani stiu ca se circula pe autostrazile Romaniei si cu 200 km la ora. Politia e martora la astfel de situatii.

O ironie care nu tine loc de scut in fata primejdiei. Solutia- spun autoritatile- ar fi frezarea betonului pe aceasta portiune de autostrada si, apoi, asfaltarea completa. N-au precizat, insa, cand se va infaptui minunea.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI