Gropi cârpite cu asfalt, crăpături în beton şi denivelări. Aşa arată primii kilometri de pe A2, la ieşirea şi la intrarea în Bucureşti. Adrian este unul dintre şoferii cu nervii măcinaţi din cauza acestui tronson.
Adrian, şofer: „Bătaie de joc! deja trebuie să mă duc iar să-i fac bucşăraia. Fac naveta asta... Cred că anul ăsta am făcut de 40 de ori pe aici şi mi-am făcut de 2 ori bucşăraia.
bani! Statul nu-mi dă nimic. Plătesc rovinietă, plătesc tot!”.
Autostrada a fost închisă în această toamnă între kilometri 21 şi 27 timp de aproape 2 luni şi jumătate pentru aşternerea unui strat de 8 centimetri de material nou. Lucrările vor continua şi anul viitor. E nevoie de cel puţin 6 luni de muncă pentru repararea altor 14 kilometri. Asta dacă nu apar surprize.
Citeste si: VIDEO| Cine sunt cei doi români- tată și fiu- uciși în accidentul înfiorător din Spania
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Petre Nechita, reporter Ştirile Kanal D: "Iată un semn de circulaţie reprezentativ pentru acest sector de autostradă: atenţie, denivelări! Este însă o situaţie care n-ar trebui să apară pe un drum de mare viteză."
Pericolul este uriaş în această zonă, ţinând cont de viteza de deplasare.
Sorin Ene, vicecampion european la drift: „La viteze de peste 100 de km/oră este foarte uşor să pierzi controlul maşinii, cu atât mai mult în situaţii în care eşti nevoit să ocoleşti o groapă sau o denivelare”.
Teoretic, calendarul lucrărilor de anul viitor este cuprins între 15 martie -15 iunie şi 1 septembrie- 1 decembrie.
Repararea a 24 de kilometri de autostradă va dura 24 de luni şi ar trebui să rezolve problema gropilor şi a crăpăturilor care acum se observă la tot pasul!
Petre Nechita, reporter Ştirile Kanal D: "Vedem aici o groapă care a trecut prin 2 cârpeli succesive. Materialele folosite au culori diferite, dar e o lucrare de care muncitorii nu pot fi mândri!"
În aceste condiţii, cum să mai sperăm la autostrăzi noi? Anul acesta au fost deshişi circulaţiei 22 de kilometri, un "record" ruşinos pentru România.
Citeste si: Moment de panică pe o autostradă din Israel. O rachetă a fost lansată din Fâșia Gaza chiar in mijlocul traficului