”Bucureștiul a rămas noaptea trecută fără apă caldă, după ce electrocentralele au cedat din cauza unei avarii. Au fost afectate peste 3.700 de blocuri. De vină este o conductă veche de 60 de ani care s-a spart. Apa fierbinte a inundat chiar una dintre centrale. În continuare, termoenergetica lucrează să remedieze situația”, a transmis Christian Sabbagh.

Zeci de muncitori au muncit pentru a schimba țeava spartă

Marți, în jurul orei 18, o conductă primară a rețelei de termoficare a cedat. Pierderile au fost atât de mari, încât electrocentralele n-au mai putut face față și s-au oprit. Apa fierbinte a inundat CET Grozăvești, punând în pericol motoarele și echipamentele electrice.

”Ne aflăm în sala turbinelor din CET, Grozăvești. Vreau să vă arăt până unde a ajuns apa... avea aproximativ un metru și jumătate!”, a explicat reporterul Georgiana Grimm.

”A afectat inundația echipamentele? Nu știm, vedem la pornire, sperăm să nu”, spune Claudiu Crețu, directorul general ELCEN.

Citește și: Cine sunt românii care vor fi obligați să-și instaleze al doilea contor pentru energia electrică? Facturile se vor mări semnificativ

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Centralele vor porni abia după ce este reparată conducta care a crăpat. Zeci de muncitori ai Termoenergetica au plecat pe teren să schimbe țeava spartă. Primul pas a fost să scoată toată apa din canal.

”Conducta care s-a spart, ce vechime are? Este din 1964, are 60 de ani. Nu s-a umblat niciodată pe această zonă. Vechimea sistemului ne duce într-o stare critică”,

a mărturisit Adrian Teodorescu, directorul general Termoenergetica. 

Bucureștenii, obișnuiți cu avariile

Avaria a lăsat fără apă caldă 4 din 10 blocuri racordate la Termoenergetica- mai exact, 3.700 de imobile. Dimineața, situația se îmbunătățise puțin, iar rețeaua funcționa la 80% din capacitate. La ora 16, bucureștenii din 1000 de blocuri încă nu aveau apă caldă la robinet. Oamenii spun că avariile nu îi mai iau prin surprindere.

”De două zile nu avem. Încălzim la ce avem prin casă, oale mai mari și ne chinuim. Săptămâna trecută iar s-a întâmplat. Cât de des rămâneți fără apă caldă? Păi în ultimul timp, cam des”, povestește o femeie. 

Citește și: Sute de blocuri din București au rămas fără apă caldă. Care sunt zonele cele mai afectate?

Rețeaua de termoficare din București are 4.000 de kilometri de țevi. 1.000 de kilometri reprezintă conductele primare. 90% din rețea are o vechime de peste 30 de ani și ar trebui înlocuita urgent.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si