Avertismentele severe, precum cele de pe pachetele de țigări, ar putea apărea și pe carne. Specialiștii din străinătate speră că etichetele înspăimântătoare de pe alimente vor reduce consumul de carne, care, consumată în cantități mari, ar putea duce la riscuri pentru organism. Oamenii spun, însă, că niciun avertisment nu îi va face să renunțe la acest produs, a transmis Cristian Sabbagh.

Vestea că în curând produsele din carne ar putea avea etichete de avertisment la fel ce cele de pe pachetele de țigări îi nemulțumește pe mulți clienți.

Citește și: 1.000 de pisici urmau să fie transformate în frigărui și cârnați cu eticheta „porc” sau „miel”. Au fost salvate în ultima clipă de polițiști în China

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Produsele din carne ar urma să fie etichetate cu diverse poze în care să se semnaleze că un consum prea mare ar putea duce la cancere sau alte boli cardiovasculare. Un studiu realizat în Marea Britanie a constatat că utilizarea unor etichete de avertizare, similare celor de pe pachetele de țigări, ar putea avea un impact asupra reducerii consumului de carne. Nu de aceeași părere sunt și autoritățile din țara noastră.

Nutriționiștii spun că riscăm să ne îmbolnăvim doar dacă exagerăm cu mesele bogate în carne.

Un european consumă, în medie, 45 de kilograme de carne pe an.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si