„Nivelul de poluare va crește în următoarele zile, spun meteorologii. Un val de praf saharian acoperă mare parte din țară, antrenat de furtunile puternice din Marea Mediterană. Praful nu reprezintă doar un disconfort, ci și un pericol pentru sănătate ”, a transmis Christian Sabbagh.

Crește poluarea din cauza prafului saharian

Un puternic ciclon mediteranean aduce în țara noastră cantități însemnate de praf saharian.

Fenomenul se va manifesta în special între 16 și 18 aprilie. Vorbim de particule care sunt de 30 de ori mai subțiri decât un fir de păr.
„Cu cât sunt mai mici, cu atât sunt mai primejdioase, aici este problema. Pentru că va și ploua zilele acestea și vom vedea depunerile de ploaie, acel praf ușor roșiatic pentru că conține și fier, și fosfor”, a explicat un meteorolog.
Inhalate, aceste particule reprezintă un pericol real, spun medicii.

Citește și: Vacanță de coșmar! Un turist a fost găsit fără viață, în camera sa de hotel din Mexic

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Clar ne afectează, dar cred că este important, din punctul meu de vedere, și durata expunerii. Pacienții vor avea de suferit. Să utilizeze măști”, a explicat Adra Trușculescu, medic.
Valul de praf saharian poate antrena și alte particule periculoase. În plus, crește nivelul de poluare.
Schimbările climatice vor duce, spun climatologii, la avertizări tot mai dese legate de praful saharian purtat pe mii de kilometri distanță.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: