Un avion parcat a fost luat pe sus de vânt și avariat în timpul unei furtuni puternice care a lovit un aeroport din Argentina, potrivit The Independent.

Citește și: VIDEO- Vreme apocaliptică în Australia. Furtuna a devastat totul în cale/ În Brazilia este caniculă

Imaginile video arată cum avionul Boeing 737-700 de la Aerolineas Argentinas se rotește cu 90 de grade, cu aripa tăind un set de scări de aer, în timp ce rafale puternice au suflat prin Aeroportul Internațional Jorge Newbery din Buenos Aires.

În imagini se vede cum un set de scări de îmbarcare în avion a fost auncat în aer peste o pistă și s-a izbit de portbagajul unui autovehicul.

Tragedie în Argentina din cauza vremii extreme

Cel puţin 13 persoane au murit, sâmbătă, în Bahia Blanca, un oraş din sud-vestul Argentinei, după ce acoperişul unui club sportiv s-a prăbuşit în timpul unei furtuni puternice, au anunţat autorităţile locale.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Tragedia a avut loc în timpul unui concurs de patinaj organizat de club.

Pe lângă precipitaţiile abundente, oraşul, care a rămas parţial fără electricitate, a înregistrat rafale de vânt de peste 140 km/h, potrivit serviciilor meteorologic.

Tragedie în Argentina din cauza vremii extreme

Uragan în Argentina

[Sursa foto: Twitter]

"Din păcate, serviciile de urgenţă au confirmat moartea a 13 persoane în clubul Bahiense del Norte.

Pompierii continuă să îi caute pe cei care se află încă sub dărâmături", a precizat municipalitatea din statul sud-american.

Vremea rea a afectat şi micile oraşe învecinate, în unele dintre ele înregistrându-se chiar şi grindină.

Vreme extremă în America de Sud

O alertă meteo cod portocaliu, care indică o amenințare la adresa vieții și a bunurilor, a fost în vigoare în acest weekend în anumite părți din regiunea Buenos Aires.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

O  femeie a fost ucisă în orașul Moreno, o suburbie a capitalei argentiniene, când a fost lovită de o ramură de copac care a căzut din cauza vântului.

Clorrie Yeomans, o tânără britanică în vârstă de 25 de ani, care se afla în vizită în Argentina, a descris că a fost trezită în apartamentul ei din centrul Buenos Aires, în jurul orei 03:00, potrivit BBC

News.

"Am auzit cel mai puternic vânt pe care l-am simțit vreodată în viața mea. Apoi am auzit alarme de mașină și un accident afară", a spus ea. "M-am simțit ca într-un uragan. Am crezut că clădirea noastră se mișcă. M-am retras în baia din cealaltă parte a apartamentului pentru că mi-era frică că un copac se va prăbuși pe balconul meu", a povestit britanica.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si